Slišković zapušča Celje


Rokometaše Celja Pivovarne Laško zapušča Ivan Slišković, ki je sprejel ponudbo nemškega Göppingena s katerimi je podpisal dvoletno pogodbo.

Celjani so ga v svojo sredino pripeljali v letošnji sezoni, potem ko so težave s poškodbami in druge zdravstvene težave povzročile, da se je njegova kariera ustavila na mrtvi točki.

Ivan Slišković s sezono 2018/2019 postaja član nemškega Göppingena, potem ko se je v letošnji sezoni s pomočjo Celja Pivovarne Laško vrnil na igrišče. Od slednjega so ga v preteklosti oddaljile zdravstvene težave.

Slišković je pred letošnjo sezono v Celju nastopal že v sezonah 2013/14 in 2014/15, ko so ga odlične igre v celjskem dresu pripeljale do izjemne pogodbe pri madžarskem Veszpremu. Tam ga je že kmalu po prihodu doletela velika smola, najprej poškodba kolena, nato pa je zbolel za mononukleozo, ki ga je z igrišč oddaljila za dolgo časa.

Veszprem je tako po dveh sezonah poiskal druge rešitve ter se s Sliškovićem razšel. Celjski klub mu je zato ponudil priložnost, da se znova vrne na uspešna rokometna pota. Obstajala je sicer tudi možnost, da bi Slišković kariero nadaljeval v mestu ob Savinji, a je sprejel mamljivo ponudbo nemškega prvoligaša in se po skupno 111 nastopih in 389 doseženih zadetkih, poslavlja od rumeno modrega dresa.