Slovenija dobiva novo košarkarsko reprezentantko

27. 05. 2022 06:00

Košarkarica ŽKK Cinkarna Celje Sophia Jite Gbemuotor je postala slovenska državljanka. Včeraj je na Upravni enoti Celje že prejela slovenski potni list. S tem je okrepitev izpod celjskih košev pridobila tudi slovenska košarkarska reprezentanca.

18-letna Sophia Jite Gbemuotor se je iz nigerijskega Warrija v Slovenijo prišla pred skoraj štirimi leti. V dresu Cinkarne Celje je osvojila že dva naslova državne in pokalne prvakinje Slovenije, letos se je veselila tudi naslova prvakinje v mednarodni WABA ligi. Ob tem se lahko pohvali še s številnimi osvojenimi naslovi in individualnimi nagradami v mlajših starostnih kategorijah. V letošnji sezoni je bila na zaključnem turnirju mladinskega državnega prvenstva izbrana v najboljšo peterko, prejela je tudi nagrado za najboljšo skakalo turnirja. Na zaključnem turnirju WABA lige je prejela nagrado za najboljšo mlado igralko, na zaključnem turnirju kadetskega državnega prvenstva pa nagrado za najboljšo skakalko turnirja. V Celju je uspešno zaključila šolanje na 4. osnovni šoli Celje, v teh dneh pa zaključuje 3. letnik v programu medijski tehnik na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije, Šolskega centra Celje. Sophia Jite Gbemuotor bo v prihodnosti na voljo slovenski reprezentanci.

Sophia Jite Gbemuotor »Zelo sem hvaležna vsem, ki so mi omogočili in pomagali pridobiti slovenski potni list. V Sloveniji se izjemno dobro počutim, tukaj sem spoznala veliko čudovitih in dobrih ljudi. Veselim se tudi igranja za slovensko reprezentanco, ki ji bom skušala po najboljših močeh pomagati do čim boljših rezultatov.«

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,814 seconds.