Slovenke na otvoritvi v Celju z veliko zmago


V celjski dvorani Zlatorog sta žensko evropsko rokometno prvenstvo odprli reprezentanci Slovenije in Danske.

Slovenke so na krilih domačih navijačev prikazale izjemno borbo in se odlično kosale proti favoriziranim Skandinavkam. Danke so na odmor odšle zgolj z minimalnim vodstvom (15:14). V drugem polčasu so rokometašice Slovenije dodatno pritisnile na plin in prišle do velike ter pomembne zmage (28:26).

Celje je bilo počaščeno z organizacijo največjega ženskega športnega dogodka v zgodovini Slovenije, ki naj bi ga po nekaterih ocenah spremljalo okoli 600 milijonov ljudi. Poleg mesta ob Savinji prvenstvo gostijo še Ljubljana, Podgorica in Skopje. Zlatorog je prizorišče skupinskega dela skupine B, kjer nastopajo Slovenija, Danska, Srbija in Švedska.

Uvodna tekma je pripadla Slovenkam in Dankam, ki pa se je končala z zasluženo zmago Slovenije. Domače rokometašice so prikazale res srčno igro, čutiti pa je bilo, da so Slovenke iz sebe dale še zadnje atome moči. Danska, ki je dosegla polfinale na dveh izmed zadnjih treh večjih mednarodnih prvenstvih, se je torej opekla na oviri imenovani Slovenija.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli, Tamara Mavsar je prispevala sedem zadetkov.

V naslednjem srečanju, ki bo odigrano v nedeljo ob 18h, se bodo Slovenke pomerile s Švedsko.

S. V.