Slovenska bakla prispela v Celje (foto in video)


Olimpijske igre v Pjongčangu se začnejo čez manj kot en mesec, olimpijski duh pa že intenzivno prežema vso Slovenijo. Tudi Celje ni izjema, kar smo dokazali na ponedeljkovem sprejemu Slovenske bakle.
Amalija Belaj-Arbeiter je pospremila Slovensko baklo na oder Glavnega trga v Celju.
Amalija Belaj-Arbeiter je pospremila Slovensko baklo na oder Glavnega trga v Celju.

Glavni trg je v popoldanskih urah zaživel v športnih izzivih, kjer so se predvsem otroci in mladina lahko pomerili v igrah na težavnostni deski, boksarski vreči, s smučmi v poligonu in igri na hokejski gol.

Obiskovalci Glavnega trga so si lahko ogledali tudi razstavo izbranih del iz natečaja Olimpijskega komiteja Sloveniji, ki so ji otroci iz celjskih vrtcev in šol vdihnili življenje z motivi olimpijske bakle.

Ob 17. uri pa je v knežje mesto prispela Slovenska bakla, ki je na Glavni trg prispela v spremstvu nekdanjega kapetana slovenske hokejske reprezentance Tomaža Razingarja, nekdanjih smučarskih skakalcev Matjaža Zupana in Matjaža Debeljaka, podžupanje Mestne občine Celje mag. Darje Turk in nekdanje smučarske tekačice Amalije Belaj-Arbeiter.

Celje – mesto z bogato olimpijsko zgodovino
Prihod Slovenske bakle je pritegnil veliko zanimanja.
Prihod Slovenske bakle je pritegnil veliko zanimanja.

Slednja je Slovensko baklo tudi pospremila na oder in ob tem spomnila Celjane na njihovo bogato športno zgodovino. To je v svojem nagovoru poudarila tudi mag. Darja Turk, ki je Celje označila kot mesto z bogato olimpijsko tradicijo. Za piko na i so s svojimi besedami poskrbeli tudi prisotni nekdanji športniki, ki so obiskovalce Glavnega trga zabavali z anekdotami in hkrati krepili olimpijski duh, ki je močno zavel po celjskih ulicah.

To je prepoznal tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Janez Sodržnik, ki je izpostavil prav vrednote olimpizma: “To so “fair play”, spoštovanje in poštena borba. Ravno to so vrednote, ki jih moramo gojiti vsak dan. Prav to pa je sporočilo, ki ga želimo skozi baklo po Sloveniji prenesti v lokalno okolje, torej povezovanje in spodbujanje ljudi k zdravemu načinu življenju, kar doprinaša tudi k bolj zdravi naciji.” 

Vsi skupaj so slovenskim športnikom, ki se februarja odpravljajo v Pjongčang, zaželeli veliko sreče, prav tako pa so izrazili veliko ponosa ob njihovih dosedanjih dosežkih in srčnosti. Spodbudne besede so z bučnim aplavzom pospremili tudi obiskovalci Glavnega trga.

V videu smo ujeli mag. Darko Turk, ki je sprejela olimpijski duh tudi v Celju:

Ne spreglejte tudi fotogalerije s sprejema Slovenske bakle:

bumfest-zalec-polsi-klik