Slovenska košarkarska izbrana vrsta končala s pripravami v Rogaški Slatini (video)


Slovenska košarkarska reprezentanca, ki je že od srede na pripravah v Rogaški Slatini, se počasi poslavlja iz naših krajev. Udeležili smo se tiskovne konference, kjer smo izvedeli podrobnosti priprav in načrtov, ki jih v prihodnjih dneh in tednih košarkarji nameravajo uresničiti. Trenutno se pripravljajo na srečanji z Latvijo in Litvo, kamor bodo odpotovali po dnevu počitka, v torek.

Na tiskovni konferenci je vtise strnil selektor Božidar Maljković, ki je s pripravami in celotno ekipo zelo zadovoljen, na srečo ni novih poškodb. Navdušenje je izrazil nad samim potekom priprav in nad gostoljubjem, ki so ga bili košarkarji deležni v Rogaški Slatini in v Rogatcu. Njegovo izjavo si lahko ogledate v spodnjem video prispevku. Tudi direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo se je zahvalil za gostoljubje in pogoje, ki so jih slovenski košarkarji imeli na pripravah v Rogaški Slatini in poudaril, da je KZS sklenila štiriletno sodelovanje s hotelom Sava, kar pomeni, da se bodo sem zagotovo vračali vsaj do leta 2014. Pohvalil je tudi novo športno dvorano v Rogatcu, kjer so košarkarji trenirali in izrazil možnost, da bi lahko naslednje leto v njej zaigrali kakšno pripravljalno tekmo, saj so pogoji zares vrhunski. Celotno izjavo si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Selektor Maljković, Smodiš, Prepelič in Murić, spodaj Matej Avanzo in prisotni na konferenciSelektor Maljković, Smodiš, Prepelič in Murić, spodaj Matej Avanzo in prisotni na konferenci

Vabljeni tudi k ogledu video prispevka, kjer sta spregovorila Edo Murić in Klemen Prepelič, ki sta se reprezentantom priključila nazadnje in sta sicer reprezentanta mlajših članov. Nazadnje smo izprašali tudi Matjaža Smodiša, ki je povedal, da so v Rogatcu trdo trenirali in da verjame, da se bodo pravi sadovi dela pokazali na EP v Litvi, napredek v primerjavi s prvima dvema tekmama (proti Poljski in Makedoniji) pa bo po njegovem viden že na tekmah, ki jih čakajo v prihodnjih dneh in tednih, v Litvi in v Stožicah.

Med tiskovno konferenco je Matjaž Smodiš podelil nagrade trem najboljšim košarkarjem, ki so se dopoldne pomerili v metanju na koš. Najboljšemu od skoraj dvajset nastopajočih je podelil dres slovenske košarkarske reprezentance s podpisi reprezentantov, druga dva najboljša pa sta dobila žoge, prav tako s podpisi reprezentantov.

Smodiš je mladim košarkarskim upom podelil nagradeSmodiš je mladim košarkarskim upom podelil nagrade

Košarkarjem želimo vse dobro na prvenstvu in upamo, da se bodo iz prvenstva v Slovenijo vrnili bogatejši za kakšno medaljo.

Oglejte si še intervju s selektorjem Božidarjem Maljkovićem, ki smo ga posneli ob prihodu reprezentance v Rogaško slatino:


v/t/f: Egon Horvat