Slovenska reprezentantka ostaja v Celju

12. 07. 2022 06:20

ŽKK Cinkarna Celje se je s kapetanko članske ekipe Marušo Seničar dogovoril za podaljšanje sodelovanja za sezono 2022/23. Slovenska reprezentantka bo tako v Celju odigrala že svojo peto sezono zapored.

V dosedanjih štirih sezonah je v dresu Cinkarne osvojila po štiri naslove državne in pokalne prvakinje Slovenije, ter naslov prvakinj (2022) in podprvakinj (2020) v mednarodni WABA ligi. Maruša je stalna članica slovenske reprezentance, s katero je nastopila na evropskih prvenstvih 2019 in 2021 in obakrat osvojila 10. mesto. Bila je ena ključnih igralk najuspešnejše dekliške reprezentance (U20) v zgodovini Slovenije, ki je leta 2017 na evropskem prvenstvu na Portugalskem osvojila srebrno medaljo, dve leti prej je z reprezentanco mladink (U18) na mladinskem evropskem prvenstvu v Celju osvojila 5. mesto.

Maruša Seničar, kapetanka ŽKK Cinkarna Celje: »Vesela sem, da smo se s klubom po štirih letih sodelovanja dogovorili za podaljšanje pogodbe. Še naprej bom skušala na vsakem treningu in tekmi dati svoj maksimum, ob tem pa mlajšim igralkam v klubu pomagati z nasveti na in ob igrišču. Pričakujem še eno uspešno sezono, v kateri bomo vse igralke pokazale svoje potenciale in individualno in kolektivno napredovale skozi sezono.«

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: »Zelo smo veseli, da se je Maruša odločila, da podaljša pogodbo z našim klubom. Prav njen ostanek v klubu je bila ena izmed prioritet, ki smo si jo v vodstvu kluba skupaj s športnim delom kluba, zadali pri sestavi ekipe za prihodnjo sezono. Maruša Seničar je ena najbolj zaslužnih posameznic za vse naše uspehe v zadnjem štiriletnem obdobju, izjemnega pomena pa je tudi njena mentorska vloga, ki jo na in ob igrišču opravlja do naših mlajših igralk.« (ŽKK CC)

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,887 seconds.