Slovenske rokometašice evropsko prvenstvo v Celju začele z visokim porazom

08. 07. 2021 23:13

Z otvoritveno slovesnostjo se je v Celju začelo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19. V dvoranah Golovec in Zlatorog se bo do 18. julija pomerilo 15 najboljših evropskih reprezentanc.

Na zadnji tekmi prvega dne rokometnega evropskega prvenstva za dekleta do 19 let v Celju sta se pomerili Danska in gostiteljica Slovenija. Zmage z rezultatom 31:17 so se veselile rokometašice iz severne Evrope.

Otvoritvena slovesnost

Slovenke so svoj prvi dvoboj v skupini A začele obetavno. Najprej so povedle z 2:0, po golu Tie Kralj pa še s 4:1. Danke so hitro strnile svoje vrste in  slovenski izbrani vrsti dihale za ovratnik vse do 22. minute, ko so jo z zadetkom Thilde Harregaard Frandsen iz nasprotnega napada tudi ujele (8:8). Zasedbi sta na odmor odšli ob rezultatu 12:10 za Danke.

V drugi del tekme so danske rokometašice vstopile z delnim rezultatom 4:1, ki ga je z minuto odmora prekinil domači strateg Gašper Kovač. Slovenske reprezentantke so bile v preostanku obračuna v zaostanku, organizirane Danke pa jim z zrelo igro niso ponudile možnosti za priključek. Dvoboj, ki se je končal z izidom 31:17. Danke so tekmo sklenile s 65-odstotno uspešnostjo strelov.

Najboljša strelka Slovenk je bila Erin Novak, ki je dosegla pet golov. S štirimi ji je sledila Tia Kralj, dobro predstavo pa je prikazala tudi vratarka Karin Kuralt, ki je bila razglašena za najboljšo igralko slovenske ekipe. Pri tekmicah si je naziv najboljše igralke prislužila Laura Holm Andersen, ki je bila s šestimi zadetki najboljša strelka tekme.

Gostiteljice evropskega prvenstva bodo ponovno na delu v petek, 8. julija, ko se bodo v dvorani Golovec pomerile z Nemčijo. Nemke so se na svoji prvi tekmi izkazale kot zahtevne tekmice, saj so s 30:23 premagale Švicarke, ki se bodo v drugem krogu pomerile z Dansko.

Gašper Kovač, selektor Slovenije:

»Občutki po porazu niso najboljši. Vidi se, da je Danska fizično izredno močna ekipa. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. V prvem polčasu bi lahko dalje časa ostali v igri. Zadeli smo 17 od 42 strelov iz igre, kar je proti takšni ekipi bistveno premalo. zaključke je potrebno izboljšati. Če želimo konkurirati tekmecem bomo morali biti bolj zbrani v zaključkih akcij.«

Karin Kuralt, vratarka Slovenije:

»Začele smo dobro, drugi polčas pa se ni izšel po naših načrtih. Premalo je bilo borbe v obrambi in zbranosti. Končni rezultat je, kakršen je. Verjamem, da se bomo pobrale in naslednjo tekmo dale še več od sebe in jo odigrale boljše.«

Danska – Slovenija 31:17 (12:10)
Andersen 6, Wierzba Berger 5; Novak 5, Marković 4.
STATISTIKA

vir: w19ehfeuro.com, foto: Slavko Kolar

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,163 seconds.