Slovenski kajakaši evropski prvaki – med njimi tudi Celjan Simon Brus


Na 12. evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Seu d’Urgellu so Peter Kauzer, Jure Meglič in Simon Brus, Slovencem priveslali zlato odličje v ekipni tekmi kajakašev.

Slovenska trojka je le za las ujela finale, a v njem pokazala pravi obraz. Za 38 stotink sekunde so ugnali Poljsko, tretja pa je bila Francija s 64 stotinkami zaostanka.

To je obliž na rane s posamične tekme. Hoteli smo priti spet na vrh Evrope. Očitno je pri nas tradicija, da ko zamenjamo enega člana ekipe, zmagamo. Pa nočem zdaj reči, da je drugo leto spet treba nekoga zamenjati,” je za spletni portal RTV SLO povedal Kauzer.

Mladinec Brus je kljub rosnim 17 letom svoje delo opravil odlično. Lepo je sledil izkušenejšima kolegoma in se na koncu veselil zmage. “V tem trenutku sem čisto iz sebe. Zelo sem zadovoljen, ker smo odveslali tako, kot smo načrtovali, in dosegli to, kar smo si zadali, torej prvo mesto. Na štartu smo bili sproščeni, komaj sem čakal, da grem na progo, da pokažem, kaj znam. Skratka, užival sem na vodi,” je prav tako za spletni portal RTVO SLO povedal Brus.