Slovenski košarkarji na drugi tekmi v Celju še preko Črne gore


Slovenska članska reprezentanca je v Celju s tekmo proti Črni gori sklenila drugi teden priprav za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket.

Po četrtkovi zmagi nad Nizozemsko so bili izbranci selektorja Aleksandra Sekulića uspešni tudi proti Črnogorcem, ki so jih premagali s 70:52.

Po tekmi je selektor Sekulić s seznama prečrtal štiri igralce. Reprezentanci se bosta v naslednjih dneh pridružila tudi Luka Dončić in Goran Dragić, ki je napovedal povratek v ekipo.

Selektor Aleksander Sekulić je v primerjavi s tekmo proti Nizozemski, tokrat v postavi naredil le eno spremembo. Jakoba Čebaška, ki je na petkovem treningu staknil manjšo poškodbo arkade, je zamenjal Zoran Dragić. V vlogi navijačev s klopi pa so bili še Goran Dragić, Vlatko Čančar, Edo Murić in Mike Tobey.

Slovenski košarkarji so prvo četrtino odigrali odlično in si priigrali 17 točk prednosti. V drugi četrtini so nato prednost povišali že na 18 točk (37:19), a se je Črna gora vrnila. V tretji četrtini je namreč Slovenija potrebovala skoraj osem minut za prvi koš, kar so Črnogorci izkoristili in v 29. minuti celo prešli v vodstvo s 44:43, v zadnjo četrtino pa nato vstopili s samo tremi točkami zaostanka za Slovenci.

Zadnjih deset minut je nato Slovenija pod taktirko Žige Samarja odprla z delnim izidom 10:1 in zanesljivo prišla do zmage. 21-letni Samar, ki bo kariero nadaljeval v Nemčiji, je imel za Binetom Prepeličem in Žigom Dimcem tretjo najvišjo minutažo med slovenskimi igralci, v tem času pa je dosegel šest točk in zbral pet podaj, tri skoke in eno ukradeno žogo. Bine Prepelič se je izkazal z osmimi skoki.

Sekulić črtal štiri igralce. Zadnja pripravljalna tekma proti Hrvaški bo v Celju

S pripravljalno tekmo proti Črni gori je slovenska reprezentanca sklenil drugi teden priprav za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket. V nadaljevanje se bo moštvo podalo s šestnajstimi košarkarji, saj priprave zapuščajo Luka Ščuka, Bine Prepelič, Saša Ciani in Robert Jurković. Reprezentanca se bo znova zbrala v ponedeljek in v sredo odpotovala v Carigrad, kjer jo konec tedna čakata naslednji dve pripravljalni tekmi s Turčijo in Ukrajino. Zadnji dve pripravljalni tekmi bodo Slovenci znova odigrali doma. Eno v Ljubljani proti Srbiji, zadnjo pripravljalno tekmo v tem ciklusu priprav pa v soboto, 20. avgusta, znova v Celju. Nasproti jim bo stala Hrvaška. (vir: www.kzs.si)

SLOVENIJA – ČRNA GORA 70:52 (23:6, 18:24, 6:14, 23:8)

Horvat in Macura po 9, Glas 8, Dimec 7, Samar in Ščuka po 6, Nikolić in B. Prepelič po 5, Jurković 4, Blažič, Ciani in K. Prepelič po 3, Z. Dragić 2; Radović 14, Radebaugh 14.

STATISTIKA TEKME