Slovenski košarkarji v Celju premagali Nizozemsko

05. 08. 2022 07:10

Slovenska košarkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket v Celju, brez Dončića, Čančarja, Tobeya, Dragića in nekaterih drugih nosilcev igre, premagala Nizozemsko s 83:76. V soboto ob 20.15 uri Slovence v Celju čaka še obračun s Črnogorci.

Selektor Aleksander Sekulić je v postavo za tekmo proti Nizozemski uvrstil štirinajst košarkarjev. Izmed šestnajsterice, ki se v zadnjih dneh poti na treningih, sta počitek dobila Zoran Dragić in Edo Murić. Tekmo pa sta s klopi že spremljala Vlatko Čančar in Mike Tobey, ki sta se na dan tekme pridružila soigralcem.

Vloga kapetana moštva je tako pripadla Jaki Blažiču, poleg njega pa so tekmo začeli še Aleksej Nikolić, Gregor Hrovat, Bine Prepelič in Žiga Dimec. Proti koncu prve četrtine je v igro prvič po poškodbi roke, ki jo je v dresu Valencie doživel konec marca, vstopil tudi Klemen Prepelič.

Selektor Aleksander Sekulić je priložnost za igro ponudil vsem štirinajstih igralcev na klopi (med strelce se ni vpisal le Luka Rupnik), zmago pa si je Slovenije zagotovila šele v zadnjih desetih minutah, ki jih je dobila z rezultatom 24:19.

V prvem polčasu je Slovenija trojke metala 1:16, prvo je zadela šele v 18. minuti, tako da je Nizozemska v prvi četrtini vodila z desetimi točkami prednosti (19:9). Do drugega vodstva po začetnih 2:0 je Slovenija prišla šele ob zaključku tretje četrtine (59:57). V zadnjem delu je Slovenija v 36. minuti povedla z 69:63 in končnici suvereno prišla do zmage.

Žiga Dimec je zbral 12 točk in šest skokov, Klemen Prepelič se vrnil z enajstimi točkami in petimi skoki, po deset točk pa sta prispevala Aleksej Nikolić in Gregor Hrovat.

V soboto v Celju še proti Črni gori

Slovensko reprezentanco v soboto čaka že nova tekma, ko se bo prav tako v Celju ob 20.15 uri pomerila s Črno goro. Članski reprezentanci Slovenije in Črne gore sta odigrali pet medsebojnih tekem. Na treh so se zmage veselili Slovenci, na dveh pa Črnogorci. Zadnja dvoboja segata v leto 2018, ko sta se moštvi pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. #mojtim je bil takrat uspešen v Podgorici, črnogorska izbrana vrsta pa v Ljubljani. Slovenci bodo 20. 8. ob 20.15 v Celju igrali še s Hrvaško.

PRIPRAVLJALNA TEKMA MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Četrtek, 4. avgust 2022
Celje – Dvorana Zlatorog
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA 83:76 (59:57, 39:42, 21:25
)
Strelci za Slovenijo: Samar 2 (5 podaj), Rupnik, Nikolić 10, K. Prepelič 11, Blažič 8, Ciani 2, Jurković 4, Hrovat 10, Ščuka 4, Dimec 12 (6 skokov), B. Prepelič 5 (6 skokov), Glas 5, Macura 7, Čebašek 3.

STATISTIKA TEKME

foto: KZS

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,979 seconds.