Španci za Slovence iz drugega vesolja, Čehi v soboto na štadionu z’dežele ne bi smeli biti


S tekmama med Slovenijo in Španijo v Mariboru ter Italijo in Češko v Celju se je začelo Evropsko prvenstvo v nogometu za nogometaše do 21. leta.

Slovenci evropskim prvakom niso zmogli parirati in so gladko izgubili s 0:3. Precej bolj enakovredna tekma pa je bila na celjskem štadionu z’dežele, ki se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Slovenci bodo prve točke tako iskali na sobotni tekmi proti Čehom v nogometnem spektaklu, ki ga bo gostilo knežje mesto.

Španija je danes pokazala svojo premoč v nogometnem znanju nad podrejeno Slovenijo, ki sicer ni bila brez svojih priložnosti, a jih ni znala izkoristiti vsaj za častni zadetek. Španci so prevladovali tako po posesti žoge (33:67), po številu uspešnih podaj (195 : 573) in streli proti golu (7:21, na gol 0:11).

Španci sicer v prvem polčasu niso kronali svoje premoči, Slovenci pa so v nekaj polpriložnosti prišli iz redkih napak tekmeca. Nekaj nevarnosti za nasprotnikova vrata do pokazali tudi ob prav tako redkih prekinitvah.

Gostujoči nogometaši so dvome o zmagovalcu rešili zgolj v dveh minutah 2. polčasa, ko sta v 53′ in 54′ minuti zadela Puado ter Vilar. Po zadetkih je slovenska reprezentanca sicer pokazala nekaj več poguma, kratek čas tudi diktirala igro in izvedla nekaj kontinuiranih napadov, a neposredno na gol ji iz nekaj priložnosti ni uspelo sprožiti strela. Končni rezultat je po rutinirani dvojni podaji v 89′ minuti postavil Miranda.

Maribor:
SLOVENIJA − ŠPANIJA 0:3 (0:0)
Puado 53., Villar 54., Miranda 89.

Slovenija: Vekić, Žinić, Brekalo, Zaletel, Kolmanić, Petrović, Gnezda Čerin, Rogelj (88./Svetlin), Elšnik (72./Prelec), Matko, Celar (59./Medved).

Španija: Alvaro Fernandez, Pipa, Guillamon, Cuenca, Miranda, Diaz, Puado (69./Pino), Zubimendi (58./Moncayola), Villar, Cucurella (58./M. Garcia), Abel Ruiz (83./D. Gomez).

Celje: Češka: Italija 1:1 (0:1)

Tekma v Celju med Čehi in Italijani je bila v vseh statistikah bolj izenačena. Italijani so sicer imeli rahlo pobudo in tudi vodstvo vse do 75. minute, ko so si Italijani zabili avtogol. V 84. in 94. minuti sta bila dva nogometaša Italije izključena.

ČEŠKA − ITALIJA 1:1 (0:1)
Maggiore 75./ag; Scamacca 31.
RK: Tonali 84., Marchizza 94./oba ITA

Na celjskem štadionu, zaradi znanih okoliščin žal brez gledalcev, bo v soboto ob 18h  igrala slovenska mlada reprezentanca proti Čehom, s prenosom na TV SLO 2. Zadnja tekma v skupini med Španijo in Češko bo na celjski zelenici v torek.

R. Č. vir foto: Twitter #U21Euro