Sporna sodniška odločitev odločila derbi med Celjem in Olimpijo (foto in video)


Nogometaši Celja so v 15. krogu državnega prvenstva gostili ljubljansko Olimpijo. Derbi med aktualnimi prvaki in vodilno zasedbo prvenstva je žal namesto predstave nogometašev zaznamovala sodniška odločitev, ki je močno pripomogla k zmagi Ljubljančanov.

Celje : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)
Pedro (36′)

Celje: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Milić, Zabukovnik, Kouter (od 46′ Svetlin), Bobičanec, Popović (od 80′ Bizjak), Prucev (od 85′ Dulca), Edmilson (od 46′ Bajde)

Moštvi sta srečanje odprli nekoliko zadržano, kar je bilo povsem pričakovano, saj je šlo za izredno pomemben obračun. Po uvodnem taktičnem otipavanju so Celjani prevzeli pobudo in nekajkrat nevarno zapretili, toda mreža ljubljanskih zmajev se v prvem delu igre ni zatresla.

Na tekmi med Celjem in Olimpijo se je zbralo nekaj več kot 3.000 gledalcev. (Foto: David Valant)

Na drugi strani igrišča so si v 17. minuti prvo priložnost priigrali Ljubljančani, z dobrim posredovanjem pa se je izkazal celjski vratar Matko Obradović. Aktualni državni in pokalni prvaki so nato sicer imeli terensko premoč, toda Celjani so bili tisti, ki so ogrožali vrata nasprotnika. Dlani gostujočega vratarja Denisa Pintola je s strelom z razdalje v 31. minuti dobro ogrel Luka Bobičanec.

Dve minuti za tem je sledil protinapad Olimpije, v katerem je Damjan Vuklišević ljubljanskemu napadalcu izbil čisto žogo, toda sodnik David Šmajc je situacijo ocenil drugače, zato je pokazal na najstrožjo kazen v korist Olimpije. V 33. minuti je tako precej sporno sojenje skozi celoten obračun doseglo vrhunec, v katerem so Ljubljančani po zanesljivo izvedeni enajstmetrovki Ruija Pedra prišli do vodstva.

V izdihljajih prvega polčasa so bili nogometaši Celja izredno blizu izenačenja, a je Edmilsonov strel z glavo švignil mimo gola. V drugem delu igre so se gostje potegnili nazaj, grofje pa so bili tisti, ki so narekovali tempo igre. Varovanci Damirja Krznarja so nekajkrat nevarno zapretili, najlepši priložnosti pa sta pripadli osrednjemu branilcu Vukliševiću. Sprva je izredno posredoval vratar Pintol, ob strelu z glavo pa je žoga zletela mimo vratnice.

Lovro Bizjak (Foto: David Valant)

Pritisk Celja se je vse bolj stopnjeval, priložnosti celjskega moštva pa so se vrstile ena za drugo. Po napaki domače obrambe je do priložnosti prišel Bobičanec, toda tudi njegov poskus je odbil vratar zeleno-belih. Po vstopu v igro si je dober položaj priigral še Lovro Bizjak, ki pa je meril preko Olimpijinih vrat.

Celjani so bili v drugem polčasu izrazito boljši tekmec, toda nikakor jim ni uspelo zatresti gostujoče mreže. Tako so doživeli svoji drugi poraz, kljub temu pa ostajajo vodilno moštvo državnega prvenstva s tremi točkami naskoka pred Koprčani. Celje v nedeljo čaka nov zahteven nasprotnik, ko se bodo na štajerskem derbiju udarili z Mariborčani.

Fotogalerija: David Valant

Standings provided by Sofascore