Šport: Košarkarice 3. v regionalni ligi, slovo rokometašev od Evrope, zmaga nogometašev


Največji celjski športni klubi se bodo minulega vikenda spominjali z mešanimi občutki. Rokometašem se pred domačim občinstvom na tekmi proti sloviti Barceloni ni uspelo uvrstiti v izločilne boje Lige prvakov, košarkarice so na zaključnem turnirju regionalne lige osvojile 3. mesto, nogometaši pa so prvič to pomlad slavili zmago.

Rokomet: Častno slovo pivovarjev
V zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov je RK Celje Pivovarna Laško v Zlatorogu gostil Barcelono. Pivovarji so ves čas držali stik z bogatimi Katalonci, a so gostje v končnici znali vnovčiti izkušnje in kvaliteto. Pri Celjanih je bil strelsko zopet najbolj razpoložen Gašper Marguč, ki je dosegel 10 zadetkov, Petar Metličić jih je dodal 7. Pri Barceloni je najbolj zasijal stari znanec slovenskih navijačev Sergej Rutenka, ki je celjsko mrežo zatresel šestkrat. Celjani bi se kljub porazu lahko uvrstili v osmino finala. Za tak scenarij bi moral Rhein Neckar Löwen premagati Chambery, a so si Francozi z (nepričakovano) zmago na domačem parketu zagotovili napredovanje.

Celjski strateg Miro Požun je po tekmi povedal: “Zmaga Barcelone je zaslužena, saj je v tem trenutku kakovostnejša od nas. Svojim igralcem bi čestital, saj so pokazali veliko srce na igrišču. Prav tako bi se zahvalil gledalcem v Zlatorogu, ki so me spomnili na nepozabno sezono 2003/04, ko smo tudi z njihovo pomočjo postali evropski prvaki. V šestih dneh smo imeli tri tekme: v nedeljo v Kielu, v četrtek v Mariboru in danes proti Barceloni. Kar malce sem presenečen, da so igralci zdržali takšne napore, saj sem se malce bal, da bi se nam lahko zgodilo kaj podobnega kot v Kielu. A na srečo se ni, čeprav imamo ozek igralski kader. Več kot tri četrtine tekme smo uspešno držali korak z Barcelono, toda na koncu smo malce fizično padli, kar se je poznalo pri zbranosti igralcev in zaradi tega smo naredili nekaj napak, ki jih v nasprotnem primeru verjetno ne bi. To je izkušena Barcelona izkoristila in zasluženo zmagala.”

Celje Pivovarna Laško : Barcelona Borges 27:30 (15:16)
Strelci za Celje: Marguč 10, Metličić 7, Razgor 4, Toskić 3, Mlakar 2, Poklar 1
Zapisnik in statistika tekme

Poročanje www.rk-celje.si: Celjani ostali brez osmine finala

Medijsko poročanje:
Slovo pivovarjev s pokončnimi glavami (MMC RTV)
Barcelona preprečila napredovanje (SiOL Sportal)

Košarka: Šibenik premočan v polfinalu
Zaključni turnir Jadranske lige so najboljše štiri ženske ekipe odigrale v Šibeniku. Turnir bi sicer moral gostiti Beograd, a so ga zaradi kratkega stika med organizatorji in vodstvom lige prestavili na Hrvaško. Celjanke so se v polfinalu pomerile z igralkami Šibenika. Domačinke so upravičile vlogo favorita in zanesljivo ugnale košarkarice iz knežjega mesta. Semfaor se je po izteku igralnega časa ustavil pri rezultatu 90:65.  Pri domačinkah je bila najbolj razpoložena Petra Stampalija, ki je dosegla 23 točk, pri Celjankah pa je bilo 27 točk Nike Barič in 15 Ane Turčinovič premalo za presenečenje.

Finale ni bilo odigrano, saj se je ŽKK Gospić pritožil zaradi (ne)regularnosti nastopa ene od igralk Šibenika. Vodstvo lige je zmago z 20:0 pripisalo Šibeniku, v prihodnjih dneh pa bo sledilo obširnejše poročilo po sestanku s predstavniki obeh klubov.

Jolly JSB Šibenik : Celje 90:65 (21:17, 19:13, 26:15, 24:20)
Strelke za Celje: Barič 27, Turčinovič 15, Bosilj 11, Abramovič 6, Jagodič, Klein, Klavžar 2

Statistika tekme

Nogomet: Avtogol za prvo pomladansko zmago Celjanov
V 21. krogu Prve lige sta se na Areni Petrol v lokalnem derbiju pomerila NK CM Celje in Rudar Velenje. Celjani so že tretjič zapored mrežo ohranili nedotaknjeno, tokrat pa so se za razliko od tekem z Domžalami in Triglavom veselili tudi zadetka. Za prvi gol grofov v pomladanskem delu prvenstva je poskrbel bivši igralec Celja Dragan Čadikovski, ki je v 19. minuti po strelu Zorana Pavlovića nespretno posredoval pred svojim golom in žogo potisnil za hrbet Safeta Jahića. Do konca tekme se mreži nista več zatresli.

Celjani kljub zmagi ostajajo na 9. mestu prvenstvene razpredelnice, saj se je osmouvrščeni Triglav v Kopru veselil zmage na gostovanju pri aktualnih prvakih. Prihodnji vikend celjske nogometaše čaka gostovanje v Novi Gorici.

CM Celje : Rudar Velenje 1:0 (1:0)
Čadikovski 19′ (ag)

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Brezič, Bezjak (od 65. Beršnjak), Kapič, Radulovič, Pavlovič, Gobec, Firer (od 94. Kačičnik), Medved, Štraus. Trener: Stane Bevc.

Zapisnik
Ostali rezultati in lestvica

Poročane www.nkcelje.si: Kot prvi v letu 2011 pred “grofi” pokleknili “knapi”

FOTO: Utrinek z rokometnega srečanja med Celjem in Barcelono (Foto: Slavko Kolar, rk-celje.si)

Pregled pripravil Marko Kovačevič