Šport: oba nogometna kluba s porazom, rokometaši osvojili turnir v Kanjiži


Ljubitelji nogometa z nastopoma obeh celjskih klubov v minulem vikendu ne morejo biti zadovoljni. Tako prvoligaš CM Celje kot drugoligaš Šampion sta izgubila z 2:1. Z minulim vikendom so lahko bolj zadovoljni v RK Celje Pivovarna Laško. Pivovarji so osvojili mednarodni turnir v srbski Kanjiži, njihovi igralci pa so pobrali vse individualne nagrade.

Triglav slavil na Areni Petrol
V 7. krogu Prve Lige sta se na Areni Petrol pomerila NK CM Celje in NK Triglav iz Kranja. Srečanje so bolje začeli domači. Prvo priložnost je imel Roman Bezjak, ki je streljal mimo vrat. V 14. minuti je bil po vratnici Sebastjana Gobca najbolj spreten Serge Akapo, ki je odbitek poslal v mrežo in s tem Celjane popeljal v vodstvo.  Kranjčani so hitro odgovorili. V 17. minuti je izenačil Matic Sever po podaji Alena Čoraliča. V 40. minuti so Celjani ostali brez Denisa Popoviča, ki je s komolcem udaril Krciča, sodnik pa mu je pokazal rdeči karton. Številčno prednost so gostje izkoristili v 51. minuti. Po strelu Jelarja vratar Kotnik ni uspel zaustaviti žoge kar je kaznoval Alen Krcič, ki je bil zbran in žogo poslal v zgornji levi kot gola. V 68. minuti je tudi Triglav ostal brez enega igralca, Rok Brajič je prejel drugi rumeni karton. Do konca srečanja so si grofje pripravili lepo priložnost za izenačenje a Nenad Đaković ni uspel žoge poslati v mrežo.

Varovanci Damjana Romiha so z 8 točkami na 7. mestu 1. slovenske nogometne lige. Prihodnji vikend zaradi reprezentančnega premora ne bo prvenstvenih tekem. Liga se bo nadaljevala 10. septembra, ko bodo Celjani gostovali v Mariboru.

CM Celje : Triglav 1:2 (1:1)
Akapo (14′); Sever (17′), Krcič (51′)
Izključena: Popovič (40′ – Celje); Brajič (68′ – Triglav, 2RuK)

CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Marijan (od 55. Firer), Popovič, Bezjak (od 62. Đakovič), Bakarič, Močivnik, Pavlovič, Gobec, Medved (od 69. Romih). Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: V Celju slavje Triglava
Fotogalerija s tekme

Šampion poražen v Šenčurju
V 4. krogu 2. SNL je NK Šampion Celje gostoval v Šenčurju. Z rezultatom po prvem polčasu so varovanci Janija Žilnika lahko bili zelo veseli, saj je Tadej Žagar v 45. minuti goste popeljal v vodstvo. V drugem polčasu so domači pritisnili na vrata Matica Čretnika. Za izenačenje je v 74. minuti poskrbel celjski igralec Tilen Kompan, ki je pred svojim golom neuspešno posredoval in žogo poslal v lastno mrežo. Popoln preobrat je domačim uspel v 82. minuti, ko je končni izid postavil Dejan Božičič.

Celjani so s 4 točkami iz 4 tekem na lestvici 2. SNL na 6. mestu. Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. septembra, ko bo v Celju gostovala konjiška Dravinja Kostroj.

Garmin Šenčur : Šampion Celje 2:1 (0:1)
Kompan (74′ – ag), Božičič (82′); Žagar (45′)

Šampion Celje: Čretnik, Zamernik (od 82′ Muharemovič), Kompan, Petrušič (od 46′ Djuranovič), Bodiroža, Lazičić, Leskovar, Horvat (od 78′ Štus), Vodeb, Kožar, Žagar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Rokometaši do zmage v Srbiji
Po 1. mestu na Savinjsko – Šaleškem turnirju so člani RK Celje Pivovarna Laško osvojili še drugi mednarodni turnir. V Kanjiži so najprej z 32:24 premagali madžarskega prvoligaša Celebi FTC Pler (bivši Ferencvaros). Tudi v finalu so se pomerili z madžarskim predstavnikom. Izenačeno tekmo s Pick Szegedom so dobili z rezultatom 29:27. Celjski igralci so v mesto ob Savinji odnesli tudi vse individualne nagrade. Najboljši strelec turnirja je bil Gašper Marguč, najboljši vratar Dejan Perič in najboljši igralec David Razgor. Na spletni strani RK Celje Pivovarna Laško si lahko ogledate vrhunce s tekme, izjave po turnirju in fotogalerijo s tekme proti Szegedu.

Finale: RK Celje Pivovarna Laško — Pick Szeged 29:27 (15:16)

RK CPL: Lesjak, Perič 20/2, Skok; Potočnik 1, Marguč 2, Žuran, Razgor 3, Toskič 3, Ranevski, Poklar 2, Poteko 3, Metličič 4, Zelenovič 2, Mačkovšek, Žvižej 9. Trener: Vladan Matič

Polfinale: RK Celje Pivovarna Laško – Celebi FTC Pler   32:24  (17:14)

RK CPL: Lesjak 7 obramb, Perič, Skok 6 obramb; Potočnik 3, Marguč 13/1, Razgor 1/1, Toskič 4, Ranevski 2, Poklar, Poteko, Metličič, Zelenovič 2, Mačkovšek 2, Žvižej 5; trener: Vladan Matič

FOTO: Celjski rokometaši so se s posebnimi majicami po zmagi na turnirju spomnili nesojenega soigralca Marinka Kelečevića, ki se je smrtno ponesrečil le nekaj ur pred začetkom priprav na letošnjo sezono (vir: rk-celje.si)

Marko Kovačevič