Šport: rokometaši CPL izgubili v Mariboru, NK CM Celje in NK Zagreb sta se razšla brez golov


Minuli konec tedna so bili od celjskih športnih klubov tekmovalno aktivni le člani RK Celje Pivovarna Laško, ki so na štajerskem derbiju v Mariboru doživeli prvi letošnji prvenstveni poraz. Zaradi reprezentančnega premora ta vikend ni bilo tekem v prvi in drugi slovenski nogometni ligi. Prost vikend so nogometaši CM Celje inzkoristili za prijateljsko srečanje z Zagrebom.

Prvi spodrsljaj sezone in četrti zaporedni poraz proti Mariboru
Celjski rokometaši so tekmo v Mariboru dobro začeli in povedli z rezultatom 3:0. Mariborčani so hitro odgovorili s štirimi zadetki. Prednost so nato držali skozi celo srečanje. Prvi polčas se je končal z rezultatom 14:12 v korist domačinov. V drugem polčasu so Celjani zaostajali tudi za sedem zadetkov. Pred koncem srečanja so se nasprotniku približali le na gol zaostanka, a je zmanjkalo časa za preobrat. Ob izteku igralnega časa je semafor z rezultatom kazal 26:25 v korist gostiteljev. Za zmagovalce je bivši igralec Celja Simon Razgor dosegel 6 golov in s tem dobil prestižni dvoboj z mlajšim bratom Davidom, ki brani barve Celja. 5 golov je dodal Marko Tarabochia. S 13 obrambami se je izkazal vratar Mislav Lončar. Za Celjane je 6 golov dosegel Luka Žvižej, Gašper Marguč jih je dodal 5.

Prvi spodrsljaj Celjanov v prvenstvu so izkoristili državni prvaki iz Kopra, ki so se z zmago proti Ribnici povpeli na vrh  lestvice. Celje na drugem mestu z 10 zbranimi točkami zaostaja za točko, blizu je tudi tretjeuvrščeno Gorenje z 9 točkami. Prihodnjo soboto bodo varovanci trenerja Vladana Matiča v dvorani Zlatorog gostili RK Jeruzalem Ormož.

Maribor Branik : Celje Pivovarna Laško 26:25 (14:12)

RK CPL: Lesjak, Perič 9/1 obramb, Skok 3 obrambe; Prieto, Mlakar 2, Marguč 5/1, Žuran 2, Razgor 2, Toskič 3, Ranevski, Poklar 2, Poteko, Metličič, Mačkovšek 3/1, Žvižej 6/1; trener: Vladan Matič
Izključitve: 4 min
7-metrovke: 3/5

Poročanje rk-celje.si: Mariboru Štajerski derbi
Poročanje rk-maribor.si: Celje padlo še četrtič zapored

Fotogalerija s tekme

Brez zmagovalca in brez golov
Člani NK CM Celje so odigrali prijateljsko srečanje s hrvaškim prvoligašem Zagrebom. Tekma se je končala brez zmagovalca in brez zadetkov. V prvem polčasu so bili nekoliko boljši gostje, ki pa niso uspeli zadeti celjske mreže. V drugem polčasu sta moštvi zamenjali vlogi. Celjani so si pripravili nekaj obetavnih priložnosti, ki pa jih niso uspeli spremeniti v zadetek.

CM Celje : Zagreb 0:0

CM Celje: Mujčinović, Bakarič, T. Kotnik, Krajcer, Romih, Gobec, Avguštin, Mandić, Marijan, Firer, Pavlovič. Igrali so še: Nukič, Đakovič, Ristovski, Gaber. Trener: Damjan Romih.

Poročanje nkcelje.si: Prijateljski rezultat

Varovance Damjana Romiha prihodnjo soboto čaka gostovanje v Prekmurju, kjer se bodo pomerili z lendavsko Nafto. Drugoligaš Šampion Celje bo v 9. krogu 2. SNL v soboto na Areni Petrol gostil NK Šmartno 1928. Še pred tem jih čaka tekma polfinala Pokala MNZ Celje. V sredo se bodo na Olimpu pomerili proti četrtoligašu iz Šmarja pri Jelšah.

FOTO: Alem Toskić je proti mariborski obrambi dosegel tri zadetke (foto: Slavko Kolar, rk-celje.si)

M.K.