Šport: Rokometaši razočarani nad sodniškim kriterijem, zanesljiva zmaga košarkaric, nogometaš Rok Štraus kaznovan


Med celjskimi prvoligaškimi športnimi klubi imajo znova največ razlogov za veselje košarkarice, ki so zanesljivo premagale Triglav. Rokometno tekmo med Celjem PL in Cimosom so nekoliko po svoje prikrojili sodniki, nogometaši pa dobrega prvega polčasa niso znali spremeniti v zmago.

Rokomet: Enaka merila za vse?
Člani RK Celje Pivovarna Laško so v končnici za prvaka z 28:30 izgubili proti koprskem Cimosu. Veliko bolj kot rezultat, so tekmo zaznamovale sodniške odločitve. V celjskem taboru so prepričani, da na tekmi niso veljala ista pravila za obe ekipi in da so imeli Koprčani na parketu dva igralca več. O neenakem kriteriju priča število kazenskih minut. Celjski igralci so na klopi za kaznovane presedeli 16, Koprčani pa le 2 minuti. Ob tem je sodniška dvojica  Brecelj, Deržek izključila Prieta. Zaradi spornega dogajanja na tekmi so v javnost poslali sporočilo, v katerem se sprašujejo, če imajo Rokometna zveza Slovenije, disciplinska komisija in sodniki enaka merila za vse. Kot navajajo v sporočilu, so za iste oziroma manjše kršitve pravil, kot so jih minuli vikend pokazali koprski rokometaši, v preteklosti bili deležni veliko strožjih sankcij. Celotno izjavo za javnost lahko preberete na spletni strani rk-celje.si.

Celje Pivovarna Laško : Cimos Koper 28:30 (14:10)

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar 11 obramb, Alilovič 2 obrambi; Potočnik, Prieto, Poteko, Mlakar 1, Marguč 9/4, Razgor 3, Toskič 3, Ranevski, Poklar 3, Metličič 2, Rnič 4, Kokšarov 3, Žvižej; trener: Miro Požun

Poročanje rk-celje.si: Koprčani z “dvema igralcema več” zmagali

Košarka: Nova gladka zmaga
Tekma v dvorani Gimnazije Celje – Center med domačim ŽKK Athlete Celje in ŽKK Triglav je bila odločena že v prvi četrtini, ki so jo Celjanke dobile z rezultatom 21:4. Prednost so povečevale do konca tekme in se veselile zanesljive zmage z rezultatom 78:41. Za varovanke trenerja Damirja Grgiča so največ točk dosegle Monika Bosilj 15, Tjaša Gortnar 13, Rebeka Abramovič 12 in Nika Barič 11. Pri gostjah je dvomestno število točk dosegla le Ana Ljubenovič, ki je v statistiko vpisala 18 točk.

Celjanke s 25 zmagami iz 29 tekem ostajajo na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Na vrhu so neporažene igralke HiT Kranjska Gora. Jutri se bosta v Kranjski Gori srečali vodilni ekipi.

Athlete Celje : Triglav 78:41 (21:4, 23:14, 15:10, 19:13)

ŽKK Celje: Turčinovič 7, Kerin, Abramovič 12, Barič 11, U. Belak, N. Belak 2, Jagodič 3, Bosilj 15, Čoh, Maaike Klein 7, Klavžar 8, Gortnar 13. Trener: Damir Grgič

Povezava na statistiko tekme
Rezultati in lestvica

Nogomet: Po dobrem prvem polčasu poraz proti Domžalam
Igralci CM Celje so v 28. krogu Prve lige v prvem polčasu v Domžalah pokazali dobro igro, a priložnosti niso znali spremeniti v zadetek. Kazen je prišla v drugem delu, ko sta za domače zadela Zatkovič in Teinovič. Poraz je očitno še posebej razjezil oziroma demotiviral Roka Štrausa, ki se ni udeležil današnjega treninga. Zaradi tega so se v vodstvu kluba odločili, da ga pošljejo v mladinsko ekipo, njegovo odstotnost pa bodo nadomestili z mladimi igralci. Več o tem preberite na spletni strani nk-celje.si.

Kljub porazu so se Celjani na lestvici povzpeli na 7. mesto. Osma Nafta ima enak točkovni izkupiček a slabšo gol razliko. Obema ekipa, ki sta zbrali 29 točk, sledi Triglav, ki po porazu z Mariborom ostaja pri 28 točkah, zadnje Primorje jih ima 22. Na vrhu je Maribor, ki je zbral 59 točk.

Domžale : CM Celje 2:0 (0:0)

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Kapič, Brezič (od 69. Popovič), Zajc (od 61. Močivnik), Bezjak, Pavlovič, Kačičnik (od 46. Bakarič), Beršnjak, Medved, Štraus. Trener: Damjan Romih

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nk-celje.si: Zmaga Domžal z 2:0

3. SNL – vzhod: Zmaga Simer Šampiona
Do zmage pa je prišla druga celjska ekipa. Tretjeligaš Simer Šampion je brez večjih težav v Slovenski Bistrici premagal domačine.Za zmago s 4:0 je dva zadetka dosegel Tomaž Kožar, enega pa Tadej Žagar in Jernej Leskovar. Po porazu Kovinarja iz Štor lahko Celjani na drugem mestu prvenstvene razpredelnice nekoliko lažje dihajo. V dosedanjem delu prvenstva so zbrali 37 točk, vodilni Odranci jih imajo 44. Prihodnjo soboto bo Simer Šampion na domačem igrišču gostil Veržej.

AHA EMMI Bistrica : Simer Šampion 0:4 (0:2)
Kožar (16′, 59′), Žagar (30′), Leskovar (67′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Rokometaši Celja Pivovarne Laško niso bili zadovoljni s sodniškim kriterijem (vir: rk-celje.si)