Šport: S sobotnimi nastopi zadovoljne le košarkarice


Včeraj so bili tekmovalno aktivni vsi trije največji celjski klubi. Članice ŽKK Celje so v ligi za prvaka visoko premagale Ježico. Z rezultatom zagotovo ne morejo biti zadovoljni rokometaši, ki so v ligi za prvaka morali priznati premoč Mariborčanom. Člani NK CM Celje so drugič zapored igrišče zapuščali sklonjenih glav. Državni prvaki iz Maribora so prekinili mini serijo porazov prav proti Celjanom.

Košarka: Celjanke povozile Ježico
Košarkarice ŽKK Celje so tekmo v športni dvorani Gimanzije Celje – Center začele odločno in praktično že v prvi četrtini določile zmagovalca. Ježica je za razigranimi Celjankami po prvih desetih minutah že zaostajala za 20 točk. Razlika pa je do konca tekme le še rastla. Trener Damir Grgič je na parket poslal 11 košarkaric, pri zmagi z 82 : 49 pa so bile strelsko najbolj razpoložene Ana Turčinović z 22, Tjaša Gortnar z 19 in Nika Barič z 18 točkami. Pri gostjah je 13 točk dosegla Živa Macura.

Po dveh odigranih tekmah in stoodstotnem izkupičku zmag si Celjanke v ligi za prvaka delijo 1. mesto s kluboma HiT Kranjska Gora in AJM

Celje : Ježica 82:49 (29:9, 19:7, 19:16, 15:17)
ŽKK Celje: Turčinovič 22, Abramovič 8, Barič 18, U. Belak, N. Belak 2, Jagodič, Bosilj 4, Čoh, Maaike Klein 5, Klavžar 4, Gortnar 19, Gaberšek. Trener: Damir Grgič

Statistika tekme
Ostali rezultati in lestvica

Rokomet: Branik presenetil v Zlatorogu
Po reprezentančnem premoru se je v 1. slovenski rokometni ligi začela končnica za prvaka. V 1. krogu so Celjani na domačem parketu gostili mariborski Branik. Prvi polčas so s tremi zadetki prednosti dobili Celjani, gosti pa so so v drugem delu igre stopili na plin in pripravili največje rokometno presenečenje tega tedna. Ob koncu je semafor kazal 30:33 v korist RK Maribor Branik. Za zmagovalce je 9 golov dosegel Gajič, 7 pa jih je dodal Batinović. 8 zadetkov Marguča in 6 Kokšarova je bilo premalo za celjsko zmago.

Celjani bodo slab vtis skušali popraviti prihodnji petek, ko jih čaka gostovanje pri Loki.

Celje Pivovarna Laško : Maribor Branik 30:33 (16:13)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar, Alilović, Potočnik 1, Prieto 1, Poteko, Mlakar 1, Marguč 8 (4), Razgor 2, Toskić 2, Ranevski, Poklar 3, Metličić 3, Rnić 2, Kokšarov 6, Savič.

Poročanje RZS: Mariborčani šokirali Celjane v Zlatorogu, Cimos premagal Trebanjce

Poročanje rk-celje.si: Maribor zadal Celju nov poraz
Fotogalerija s tekme

Nogomet: V štajerskem derbiju tri točke ostale v Ljudskem vrtu
Srečnje pred 4500 gledalci je bilo rezultatsko odločeno že v prvem polčasu. Maribor je povedel v 11. minuti, ko je po podaji Marcosa Tavaresa Martin Milec obšel celjsko obrambo in vratarja Mujčinovića ter žogo poslal v prazen gol. Celjani bi lahko izenačili, a je strel Gobca vratar Radnan izbil, Bezjak pa je po dobri akciji streljal preko vrat. Tavares je v 22. minuti zadel prečko, dobrih 10 minut kasneje pa je po Cvijanovičevi podaji s kota povišal vodstvo. V drugem polčasu so Celjani bili blizu znižanju izida, a so bili v zaključkih premalo natančni.

S 23 točkami po 24 tekmah celjski klub ostaja na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Za 8. mestom, ki zagotavlja obstanek v ligi zdaj zaostajajo za 5 točk. Nogometaše v 1. slovenski ligi zdaj čaka reprezentančni premor. Prvenstvo se bo nadaljevalo 2. aprila, ko bodo varovanci Staneta Bevca gostili Nafto iz Lendave.

Maribor : CM Celje 2:0 (2:0)
Milec (11′), Tavares (34′)

Postava CM Celja: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Brezič, Bezjak (od 86. Močivnik), Alenc, Alenc, Radulovič (od 67. Bakarič), Kačičnik, Gobec, Firer, Štraus (od 60. Popovič). Trener: Stane Bevc.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Mariboru 62. štajerski derbi

FOTO: Maribor Branik je v Zlatorogu presenetil Celjane (vir: rk-celje.si)

Marko Kovačevič