Športni pregled: grofi ob zmago v sodniškem dodatku (foto), poraz Šampiona v Kidričevem, rokometaši CPL slavili v Krškem


Minula nedelja rezultatsko ni bila uspešna za celjska nogometna kluba. Prvoligaš CM Celje je na domači tekmi proti Gorici vodil do 92. minute, nato pa prejel dva zadetka. Drugoligaš Šampion je pri prvouvrščenem Alumiju dobil prvi polčas, a prednosti, tudi zaradi dveh igralcev manj, ni uspel zadržati. Minulega vikenda se bodo v lepši luči spominjali rokometaši, ki so zanesljivo zmagali v Krškem.

Dva gola v sodniškem dodatku za zmago Gorice
Na tekmi 13. kroga Prve Lige so na Areni Petrol gostovali nogometaši iz Nove Gorice. Grofje bi se z zmago po točkah izenačili z Goričani in se približali vrhu lestvice. Prvi polčas se je razpletel po željah gostiteljev. Kljub dvema lepima priložnostima Gorice, je edini zadetek v 29. minuti dosegel Serge Akakpo. Zoran Pavlovič je s prostega strela podal pred gol, kjer je bil najvišji Serge Akakpo in žogo poslal za hrbet vratarja Simčiča. Mreži sta nato mirovali do 92. minute.

Obe ekipi sta tekmo zaključili le z 10 igralci na igrišču. V 80. minuti je drugi rumeni karton prejel Zoran Pavlović, v 89. minuti pa je pordečel gostujoči igralec Nejc Mevlja. V 92. minuti so člani ND HiT Gorica izvajali kot. Galešič je podal v kazenski prostor, kjer je zmedo domače obrambe izkoristil Sandi Arčon in izid poravnal. Ko se je zdelo, da se bosta moštvi razšli brez zmagovalca, se je zgodila 94. minuta. Goričani so v kazenskem prostoru na tla spravili domačega vratarja Amela Mujčinovića, a je glavni sodnik Boris Tošeski (neupravičeno) pustil nadaljevanje igre. Prednost je izkoristil Dino Martinovič in v izdihljajih tekme poskrbel za goriško zmago.

Serge Akakpo je dosegel edini zadetek za Celjane (foto: Damir Mrkonjić)
Kljub vidnim posledicam grobega štarta na Mujčinovićovem obrazu, sodnik igre ni prekinil (foto: Damir Mrkonjić)
Celjski Grofje si verjetno niso predstavljali, da bodo po vodstvu do 92. minute ostali brez zmage svojih ljubljencev (foto: Damir Mrkonjić)

Celjani s 15 točkami ostajajo na 7. mestu prvenstvene razpredelnice. Prihodnji vikend zaradi reprezentančnega premora ne bo tekem v Prvi Ligi. Grofje bodo odmor izkoristili za domačo prijateljsko tekmo z Zagrebom. Prvenstvo se bo nadaljevalo 15. oktobra, ko bodo varovanci Damjana Romiha gostovali pri lendavski Nafti.

CM Celje : HiT Gorica 1:2 (1:0)
Akakpo (29′); Arčon (92′), Martinovič (94′)
Izključena: Pavlović (80′ – Celje), Mevlja (89′ – Gorica)

Postava CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Popovič, Bezjak, Kapič (od 15. Močivnik, od 87. Romih), Radulovič, Pavlovič, Gobec, Firer (od 78. T. Kotnik), Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Boris Tošeski podaril zmago HiT Gorici

Šampion z 9 igralci ni uspel ubraniti prednosti v Kidričevem
Pred tekmo 8. kroga v Kidričevem med domačim Aluminijem in celjskim Šampionom je gostitelj veljal za favorita. Celjani se nasprotnika niso vstrašili in pogumno krenili v srečanje. Že v 23. minuti je na igrišču ostalo le 10 igralcev Šampiona. Drugi rumeni karton je prejel Dragan Lazičić. Kljub igralcu manj so gostje povedli. V 26. minuti je vratarja Tomaža Murka ugnal Tomaž Kožar. Po dobre pol ure igre je na igrišču ostalo le še 9 Celjanov. Sodnik Asmir Sagrković je drugi rumeni karton pokazal Mihi Goropevšku.

V drugem polčasu so domači izkoristili številčno premoč na igrišču. V 59. minuti so z zadetkom Marka Kmetca izenačili. Celjani so neodločen izid branili do 89. minute, ko je za zmago Aluminija zadel Gregor Režonja.

Po 8 odigranih krogih NK Šampion Celje z 10 točkami zaseda 6. mesto v 2.SNL. Tudi drugoligaši naslednji vikend zaradi reprezentančnega premora počivajo. 15. oktobra Šampion v Celju gosti NK Šmartno 1928. Pred tem, 12. oktobra, bodo na Olimpu odigrali še tekmo polfinala Pokala MNZ Celje proti NK Šmarje pri Jelšah.

Aluminij : Šampion Celje 2:1 (0:1)
Kmetec (59′), Režonja (89′); Kožar (26′)
Izključena: Lazičić (23′ 2RuK), Goropevšek (32′ 2RuK – oba Šampion)

Postava Šampiona: Čretnik, Bodiroža, Kompan, Goropevšek, Jovanovič (od 46′ Ošep – od 85′ Ferme), Štus, Leskovar, Horvat od 67′ Dolinar), Lazičić, Kožar, Žagar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Rokometaši do zanesljive zmage v Krškem
Po petih krogih 1. NLB Leasing rokometne lige ostajajo člani RK Celje Pivovarna Laško neporaženi.V gosteh proti novincu v ligi RK Krško so si do 20. minute priigrali 4 zadetke prednosti (5:9), na polčas pa krenili z vodstvom 9:14.  drugem delu so varovanci Vladana Matiča zanesljivo obdržali prednost in se ob koncu tekme veselili zmage z rezultatom 21:27.

Ta rumeno-modre sta bila strelsko najbolj razpoložena Luka Žvižej z 9 in David Razgor s 5 goli. Dejan Perić je zbral 12 obramb. Za RK Krško, ki ga s klopi vodi Uroš Šerbec, je 5 zadetkov dosegel Knez, vratar Jelovčan pa je zbral 12 obramb.

Pivovarji so z 10 točkami na vrhu prvenstvene razpredelnice z 10 točkami. Točko manj ima koprski Cimos, RK Gorenje pa po porazu v Loki za prvim mestom zaostaja že tri točke. Tudi v naslednjem krogu Celjani gostujejo. Tekmo proti Mariboru, ki bo odigrana v petek, 7. oktobra, ob 20. uri, bo prenašal športna televizija Sportklub.

RK Krško : RK Celje Pivovarna Laško 21:27 (9:14)

RK CPL: Lesjak, Perič 12 obramb, Skok; Prieto, Mlakar 1, Marguč 4, Žuran 1, Razgor 5, Toskič 2, Ranevski, Poklar 1, Poteko, Metličič 1, Mačkovšek 3, Žvižej 9/3; trener: Vladan Matič

Izključitve: 8 min
7-metrovke: 3/3

Poročanje rk-celje.si: V Krškem zanesljiva zmaga

f: Damir Mrkonjić
t: M.K.