Športnika Celja 2021 sta Tina Trstenjak in Luka Janežič


Športna zveza Celje je na tradicionalni prireditvi Športnik leta podelila naziv športnik leta za leto 2021. To sta postala judoistka Tina Trstenjak in atlet Luka Janežič. Priznanja sta podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek.

V celjskem Narodnem domu so bili razglašeni in nagrajeni najboljši celjski športniki za preteklo leto. Med posameznicami je tudi letos športnica Celja postala judoistka Tina Trstenjak, ki je lani postala olimpijska podprvakinja v Tokiu ter evropska prvakinja v Lizboni, zmagala pa je tudi na tekmi za grand prixv Tel Avivu. Med posamezniki pa je najboljši športnik Celja postal atlet Luka Janežič, ki je lani na olimpijskih igrak v Tokiu osvojil 15. mesto v teku na 400 m, na evropskem prvenstvu na Poljskem je v teku na 400 m osvojil 6. mesto, na ekipnem evropskem prvenstvu v Bolgariji pa je v teku na 400 m osvojil drugo mesto.

Ob koncu prireditve je v imenu vseh celjskih športnikov nekaj besed prisotnim namenila Tina Trstenjak. V svojem govoru je po zahvali tudi nekoliko ošvrknila Mestno občino Celje. Dejala je namreč, da bi si ob tem, ko se občina venomer rada pohvali, da je Celje najbolj športno mesto, želela tudi, da bi občina znala vrsto vrhunskih celjskih športnikov bolj ceniti ter za njih tudi bolje poskrbeti. Kot primer je izpostavila tudi lanski, njen že tretji osvojeni naslov evropske prvakinje, kar pred njo ni uspelo še nobeni Slovenki. Ob uspehu je namreč čestitke prejela le od Mestne občine Ljubljana, čeprav, kot je dejala, z njo ljubljanska občina nima veliko skupnega. Prav tako si je zaželela, da bi jih kdaj s svojo prisotnostjo na prireditvi Športnik Celja počastil tudi župan. Ob koncu je poudarila, da tega ne izpostavlja zaradi sebe, temveč zaradi generacij odličnih celjskih športnikov, ki prihajajo in bi si zaslužili, da bi bilo za njih bolje poskrbljeno.

Najboljši ekipi AK Kladivar in ŽKK Cinkarna Celje

Najboljša moška ekipa leta 2021 je postala ekipa Atletskega kluba Kladivar Celje, ki je na državnem ekipnem prvenstvu v Ljubljani osvojila prvo mesto. To je za AK Kladivar prvi naziv najboljše celjske ekipe.

Najboljša ženska ekipa leta 2021 je ŽKK Cinkarna Celje – članice, ki so v letu 2021 postale slovenske državne in pokalne prvakinje, v mednarodni WABA ligi pa so osvojile končno 4. mesto. ŽKK Cinkarna Celje je najboljša cveljska ženska ekipa že šestič zapored in skupno sedmič.

Naj športnice Celja 2021:

1. mesto: Tina Trstenjak – judoistka

2. mesto: Tina Šutej – atletinja

3. mesto: Sara Čopar – športna plezalka

Naj športniki Celja 2021:

1. mesto: Luka Janežič – atlet

2. mesto: Jan Ločnikar – kajakaš

3. mesto: Tim Mastnak – deskar na snegu

Dosežke vseh nominirancev najdete TUKAJ,

 

B.S.