Sprejem Celjskih olimpijcev: med njimi kar dva prejemnika olimpijskih medalj (foto, video)


V današnjem sredinem dopoldnevu je v Narodnem domu v Celju potekal sprejem udeležencev zimskih olimpijskih iger 2022, ki prihajajo iz celjske občine. Povabljenci celjskega Župan Bojana Šrota in dobitniki nagrad so bili: Tim Mastnak, Glorija Kotnik, Rok Marguč, Tit Štante in Martin Čater. Slednji se sprejema zaradi treninga žal ni utegnil udeležiti. 

Na začetku je nekaj besed spregovoril župan Šrot, ki je poudaril, da se trdo delo, vztrajnost, pogum in nenazadnje izkušnje, pridobljene skozi leta treningov in tekmovanj, enkrat obrestujejo. Izrazil je navdušenje nam športniki, ki gledalce in športne navdušence vedno znova presenečajo in razvajajo s svojimi več kot odličnimi uspehi.

Povedal je, da je bil med povabljenci tudi odličen smučar Martin Čater, kajti tudi on je izpolnil olimpijsko normo, samega tekmovanja pa se zaradi bolezni žal ni mogel udeležiti. Pravi, da se Martina spominja že od majhnih nog, kako je “dirkal” po smučarskih strminah. Že takrat se je videlo, da je res izjemen smučar, kar je marsikdaj tudi že dokazal, glede letošnje olimpijade pa je imel nekoliko smole. Ampak zavedamo se, da njegovih uspehov še nikakor ni konec, je optimističen Šrot.

Župan pa je žaključil z besedami: “Slovenci se ob velikih športnih tekmovanjih znamo poenotiti in smo ponosni na vas, športnike. Še enkrat iskrena hvala, uživajte v svojem uspehu, v športu, ki ga imate radi in kateremu ste tako rekoč posvetili svoje življenje. Še enkrat čestitke in iskrena hvala.”

V svojem imenu in imenu MOC je vsem udeležencem zimskih olimpijskih iger v Pekingu podelil Celjske viteze in denarne nagrade občine – vsi olimpijci so iz občinske blagajne prejeli tisočaka, nosilci medalj pa dva.

Uspehov še ni konec

Deskar Tim Mastnak je ob prejemu nagrade dejal, da se želi na tem mestu zahvaliti MOC za tako lep sprejem. Verjame, da uspehov še ni konec, sam se bo še naprej boril, da bo deležen še kakšnega takšnega sprejema. Kasneje nam je tudi povedal, da je medalja vsekakor cilj vsakega športnika, olimpijska, pa s sabo prinaša neverjetne občutke, ki jih še vedno znova in znova podoživlja. Sam pravi da je 5 voženj odpeljal 100%, zadnja, 6. je bila nekoliko slabša, a vendar dosti za srebro na olimpijskih igrah. Za naprej nima ravno dolgoročnih ciljev, v naslednjem tednu se vrača na sneg, do konca sezone pa ga čakajo še 3 tekme svetovnega pokala, kjer se vsekakor želi ponovno dokazati.

Nekaj besed pa je povedala tudi Glorija Kotnik, dobitnica bronastega olimpijskega odličja, ki pravi, da si ni še popolnoma opomogla, se pa počasi vrača na ustaljene tire. Pravi, da je ponosna na svoj dosežek in na ljudi, ki so ji ves čas stali ob strani. Sama se z rezultatskim ciljem sprva ni obremenjevala, pač pa je večjo pozornost posvetila celotni poti do uspeha. Ko pa je prišla tekma za tretje mesto si je rekla:“četrta ne boš! Kolajna je tvoja!” Povedala je, da ji je materinstvo vsekakor spremenilo življenje na boljše, njeno zlato jo vedno čaka doma, njen sin. Pravi da so bili občutki na ciljni črti, ko se je zavedela, da je bron njen nepopisni, doživela je vrtiljak čustev, leta truda, spodrsljajev in odrekanj so bila poplačana.

Ob prejemih nagrad sta se mestni občini zahvalila tudi deskarja Rok Marguč in Tit Štante, v imenu alpskega smučarja Martina Čatra pa se je zahvalila in sprejela nagrado gospa Mojca Kidrič, podpredsednica smučarskega kluba Celje.

Del županovega nagovora in nekaj utrinkov si lahko pogledate v našem videu

Pred dnevi je Tima Mastnaka in Glorio Kotnik sprejela tudi množica navijačev:

 

Laura Kegu