Sprejem “Ipon kraljice” Urške Žolnir in olimpijcev judoistov na Lopati (foto in video)


Najuspešnejša slovenska judoistka Urška Žolnir po osvojeni zlati medalji na olimpijskih igrah v Londonu kar ne najde časa za počitek. Po vrnitvi v Slovenijo so se sprejemi vrstili, najprej na brniškem letališču, sledil je sprejem v Žalcu, mi smo obiskali sprejem Žolnirjeve, trenerja Marjana Fabjana in ostalih judoistov, ki se nastopili na olimpijskih igrah v Londonu, v uradnem navijaškem pub Team Slovenia Laško London Pub Lopata.

Judoiste olimpijce (Rok Drakšič, Vesna Đukič, Ana Velenšek, Lucija Polavder in Urška Žolnir) so v zibelki slovenskega juda, v klubu Sankaku na Lopati, pričakali klubski kolegi, ki so jim najprej čestitali. Nato so na prizorišče zabave, nekaj sto metrov od kluba Sankaku, pospremili Urško in trenerja Fabjana, ki sta se peljala v kočiji, za njima so se pripeljali ostali judoisti. Kljub vidni utrujenosti je Urška z veseljem delila avtograme, sprejemala čestitke klubskih navijačev in se z nasmeškom fotografirala z oboževalci. Na sprejemu so vsem judoistom olimpijcem čestitali župan MOC Bojan Šrot, predsednik KS Lopata Peter Pišek in direktor glavnega sponzorja kluba (Celjske mesnine) Izidor Krivec.

Izjemni judoisti, ki so na olimpijskih igrah v Londonu zastopali slovenske barve, prihajajo iz istega kluba

Znano je, da si je Urška domala pokorila vse nasprotnice na olimpijskih igrah v Londonu. V vseh petih borbah je dominirala, videti je bilo, da v prav nobenem trenutku zmaga Urške ni bila ogrožena. O njenem odločnem pohodu na sam vrh pričajo štirje ipponi (od tod vzdevek “Ipon kraljica”, ki so ji ga nadeli sokrajani) in en wazari, s katerimi je premagala nasprotnice. Ob dejstvu, da je Urška Žolnir priborila prvo olimpijsko zlato medaljo za slovenski judo, je potrebno omeniti, da je to tudi prva osvojena individualna ženska olimpijska zlata medalja za Slovenijo.

Po čestitkah in prejetih številnih darilih so si olimpijci s trenerjem vzeli čas za izjave. Vabljeni k ogledu izjave zlate olimpijke Urške Žolnir, ki nam je med drugim zaupala, kaj bo počela v naslednjih mesecih, v kateri kategoriji bo nastopala v prihodnje ter ostale številne zanimivosti, o načrtih za prihodnost pa smo povprašali tudi uspešnega trenerja Marjana Fabjana.

Ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij, ki smo jih posneli na sprejemu na Lopati.

[simpleviewer width=100% height=700 id=233]

v/t/f: eH