Sprejem predstavnikov mladinskega Evropskega prvenstva v rokometu za ženske U19


Pred Knežjim dvorom v Celju je sinoči potekal sprejem udeležencev mladinskega Evropskega prvenstva v rokometu za ženske U19 in visokih predstavnikov tekmovanja, ki je v teh dneh mesto Celje znova spremenil v športno središče.

Mlade rokometašice se bodo danes 4.8.2017 ob 17. uri v dvorani Golovec pomerile z Romunijo v tekmi za mesta od 9. do 12.. V dvorani Zlatorog se bo prav tako ob 17. uri začela prva polfinalna tekma med Madžarsko in Francijo, ob 19.30 uri bo sledil drugi polfinale med Dansko in Rusijo.

Povabljenci so si ogledali arheološko razstavišče Celeia-mesto pod mestom, nato pa so se po nagovoru župana Bojana Šrota in glasbenem nastopu dijakov Gimnazije Celje – Center Tamare in Aljaža
Šumeja razvedrili v sproščenem druženju in pogovoru.

Vsi po vrsti so bili navdušeni nad zgodovinskimi zakladi, ki se skrivajo v notranjosti Knežjega dvora in tudi nad Celjani, ki so se znova dokazali kot odlični in prijazni gostitelji.

Župan jim je na kratko predstavil zgodovino in velik pomen Knežjega dvora, ki je v 14. in 15. stoletju služil kot rezidenca grofov in knezov Celjskih. Poudaril je, da je Celje športno mesto, ki ima dobro športno infrastrukturo, odlične športnike in srčne navijače.

sprejem-rokomet-u19

Minulo leto se je na področju športa z zlatimi črkami zapisalo v zgodovino celjske občine.

Olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ki se jih bodo Celjani s ponosom spominjali zaradi dveh olimpijskih medalj, se je udeležilo kar 15 domačih športnikov, ki so s svojo borbenostjo in dobrimi rezultati pomembno prispevali k ugledu mesta in države. Poudaril je še, da je v Celju veliko ljudi, ki so z dušo in srcem predani športu in izrazil upanje, da so se mlade rokometašice in ostali visoki predstavniki prvenstva v Celju dobro počutili in jim povedal, da so v knežjem vedno iskreno dobrodošli.

Član izvršnega odbora Evropske rokometne zveze Jerzy Eliasz se je mestnemu organizacijskemu odboru in vsem, ki so sodelovali v pripravah in izvedbi prvenstva, zahvalil za odlično organizacijo in gostoljubnost. »Vemo, da je Celje znano po rokometu. Ne samo v Evropi, ampak po širnem svetu. Ko bomo odšli domov, ga bomo ohranili v najlepšem spominu«, je dejal Jerzy Eliasz.

hoomstock-polsi-klik