Sprejem prvakov: Celjski športniki in športnice osvajajo srca ter naslove (foto, video)


V srcu Slovenije, kjer se prepletajo zgodovina, tradicija in strast do športa, stoji mesto Celje – dom prvakov ter prvakinj. Tudi letos je bilo dogajanje na celjskih športnih prizoriščih prepojeno s ponosom in slavjem, saj so športniki ter športnice iz knežjega mesta ponovno dosegli izjemne uspehe.

Včeraj, po zmagi NK Celja nad Koprom in prejemom pokala za naslov državnih nogometnih prvakov, je sledil slavnostni sprejem treh celjskih šampionskih ekip v letošnjem letu. Ob nogometaših so to še košarkarice in nogometašice.

Od nogometnih igrišč do košarkarskih dvoran, od atletske steze do boksarskih ringov – Celje je zasijalo v vsej svoji športni veličini in še enkrat več dokazalo, da gre za najbolj športno mesto v Sloveniji.

To vsekakor ni ostalo neopaženo. Pri Mestni občini Celje in Zavodu Celeia so tako prvakom ter prvakinjam pripravili sprejem na Aveniji pod Golovcem. Slavje se je pričelo po tekmi med Celjem in Koprom, na kateri si je zmago grofov (2:1) ogledalo 5.240 gledalcev.

Kapetan Denis Popović in župan Matija Kovač. (Foto: David Valant)

“Iskrene čestitke za osvojena prvenstva, verjamem, da to ni zadnjič. Vsekakor pa velika hvala v imenu mesta za energijo, ki jo prinašate med nas, za povezovanje, za navdih, ki ga predstavljate v Celju. Mesto je z vami,” je dejal celjski župan Matija Kovač.

Medtem ko so nogometaši NK Celje navduševali s svojo neprekosljivo igro in vztrajnostjo, so se tudi celjske košarkarice ŽKK Cinkarna Celje in nogometašice ŽNK Celje ponovno povzpele na vrh.

“Mislim, da je vse v samozavesti in v dobrem treniranju skozi celotno sezono,” je ključ do uspeha razkrila kapetanka Ana Nuša Anžič.

Kapetan Denis Popović pa je dejal: “Sem Celjan, otrok tega kluba. Mislim, da sem trenutno najbolj srečen človek tukaj v Celju.”

Vratar Matjaž Rozman, ki je bil izbran za najboljšega igralca te sezone po izboru navijačev, je izrazil svoje veselje: “Vesel sem, da smo ta pokal znova pripeljali v Celje. Hvala vam za podporo v celotni sezoni.”

Aljoša Matko (Foto: David Valant)

Navijačem pa se je zahvalil tudi Aljoša Matko, ki s 17 zadetki zaseda vrh lestvice strelcev prve slovenske lige: “Hvala navijačem, ki nas podpirajo vsako tekmo. Kolikor je naša zmaga je tudi njihova.”

Matko je bil na zadnjih 54 tekmah v državnem prvenstvu neposredno udeležen pri kar 38 zadetkih. Noben nogometaš ni uspešnejši v tem obdobju, zato ga bo izredno težko tudi naslednjo sezono zadržati v mestu ob Savinji.

“Hitro je prišlo do prvega podpisa, hitro je prišel prvi govor, hitro je prišel prvi trening, hitro je prišla prva tekma, ampak kar je najpomembneje, igralci so bili hitri vsak dan in vsako tekmo. Nisem rojeni Celjan tako kot moj kapetan (op. p. Popović), a ne prihajam od (pre)daleč. Odslej sem Celjan, če me sprejmete,” je dejal trener Damir Krznar.

Za glasbeno spremljavo je skrbela skupina Šank Rock, na sprejemu celjskih prvakinj in prvakov pa seveda ni šlo brez Golice, tokrat v izvedbi Darje Gajšek.

“Izjemna prireditev in zelo lepo je biti del takšne zgodbe,” je zadovoljstvo izrazil košarkarski trener Damir Grgić.

Pot do uspeha tlakujejo tudi navijači

“Sam za največji uspeh še vedno štejem naslov evropskih prvakov v rokometu leta 2004, zato me žalosti takšen padec rokometnega kluba.. Na drugi strani me seveda veseli, da se prebuja nogomet, da se močno vlaga vanj in upam, da se bo zgodba nadaljevala. Biti del tega, ko slavimo naše prvake, je vsekakor neprecenljivo,” je dejal navijač Aleš.

Ob tem pa dodaja: “Moram pohvaliti tudi občino, da je pripravila ta sprejem. Lepa gesta.”

Foto: David Valant

“Ko vidim naše fante in dekleta, kako dvigujejo pokale, sem res ponosen, da sem Celjan. To ni samo njihova zmaga, to je zmaga celotnega Celja. Fuzbal in košarka sta pač naša življenja tu v našem mestu, zato bi si želel, da se vselej zbere toliko ljudi kot se je proti Olimpiji in Kopru. In ko vidim, da se lahko naši uvrstijo med najboljše, pa še osvojijo lovorike, ti lahko povem, da me prime, da bi objel cel stadion. To so momenti, ki jih ne pozabiš,” pa je povedal celjski navijač Tadej.

Uspehi celjskih športnikov in športnic tako niso le zgodbe o zmagah ter naslovih. So tudi zgodbe o trudu, požrtvovalnosti, odrekanju in nadaljnjem vztrajanju tudi tedaj, ko je najtežje. So zgodbe o podpori, sodelovanju in skupnem cilju, ki združujejo celotno skupnost v eno močno ekipo.

Fotogalerija: David Valant