Sprinterji veslali na Savinji, Celjan do naslova podprvaka


Na valovih Savinje se je ob celjski Špici v nedeljo odvilo državno prvenstvo kajakašev in kanuistov v sprintu na divjih vodah.

Na 200-metrski progi je so tekmovalci nastopili tako v članskih kot mladinskih kategorijah. Skupno se je na pot podalo 77 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Dolvodni pogled; foto: Jure Bajić

Pri članih je bil najbolj uspešen Anže Urankar, aktualni svetovni in evropski prvak v tej divjevodaški disciplini, ki je v cilj prišel s časom 37,66, kar je bilo za dobro sekundo hitreje od Nejca Žnidarčiča, njegovega največjega tekmeca tudi v svetovnem merilu.

V konkurenci kajakašic je naslov prvakinje po pričakovanjih pripadel Ani Šteblaj, ki je tudi aktualna evropska podprvakinja v sprintu na divjih vodah med članicami in svetovna prvakinja do 23 let v tej disciplini. Od starta do cilja je potrebovala 42,98 sekunde.

Med kanuisti je naslov v absolutni konkurenci osvojil Blaž Cof, aktualni evropski in svetovni podprvak v sprintu na divjih vodah, ki je za pot porabil  45,70 sekunde.

Domači Kajak kanu klub Nivo Celje je zastopalo 10 tekmovalcev. Najbolj vidno uvrstitev je dosegel Maj Pajk, ki je med mladinci končal na drugem mestu.

V celjskem klubu na tekmovanja v spustu ne polagajo preveč pozornosti, prav tako pa ta zvrst, ki jo sestavljata sprint in klasični spust v kajakaško-kanuističnem svetu doživlja zaton.