Starejše mladinke Kladivarja do najboljšega točkovnega izkupička na ekipnem prvenstvu


Pretekli konec tedna je v Slovenj Gradcu potekal Atletski pokal in ekipno prvenstvo za starejše mladince ter mladinke. Mladi atleti celjskega Kladivarja so priborili nekaj izvrstnih uvrstitev, dekleta pa so bila točkovno najboljša izmed vseh.

V prestolnici Latvije je za nov rekordni dosežek poskrbela Klara Lukan.

Tia Tanja Živko (Foto: AD Kladivar Celje/Facebook)

Klub slabšim vremenskim pogojem je bilo doseženih nekaj dobrih izidov, najbolj pa je izstopala Tia Tanja Živko, ki je v teku na 3.000 metrov s časom 9:45,54 postavila nov državni rekord za mlajše mladinke in seveda zmagala. Drugi dan je slavila še v teku na 1.500 metrov (4:39,04).

Do zmage so prav tako prišli Maj Pritržnik (tek na 5.000 metrov), Sergeja Šturbej (hoja na 3.000 metrov), Ela Velepec (skok v višino), Ajda Slapšak (tek na 800 metrov) in Eva Založnik (tek na 5.000 metrov).

Štafetna zasedba starejših mladink (Karin Suhovršnik, Ajda Platovnjak, Živa in Ajda Slapšak) je na razdalji štirikrat 400 metrov zasedla drugo mesto in tretje mesto na razdalji štirikrat 100 metrov (Daša Lenko, Karin Suhovršnik, Ela Velepec in Nina Radišek).

Tretje mesto je prav tako pripadlo Daši Lenko v teku na 100 metrov z ovirami, Eli Velepec v skoku s palico in Živi Kidrič v metu krogle.

Med dekleti je največ točk zbrala prav celjska ekipa, fantje pa so zasedli sedmo mesto. Uspeh starejših mladink in mladincev je kronala še Klara Lukan, ki je na svetovnem prvenstvu v cestnih tekih v Rigi v teku na 5.000 metrov z državnim rekordom 15 minut in 25 sekund zasedla 10. mesto.

Članica Kladivarja je bila med evropskimi tekačicami tretja, ob tem pa je za sedem sekund popravila prejšnjo rekordno znamko iz 22. aprila, ko je za več kot pol minute zrušila 23 let star rekord Helene Javornik:

Deseto mesto na svetu in državni rekord za zaključek sezone, to je res lep dosežek. Tekla sem sama, vodilna skupina je bila prehitra. Šla sem pogumno v svojem tempu. Bilo je precej vetra, niso bile ravno idealne razmere, je bilo pa odlično vzdušje ob progi,” je dejala 23-letna Klara.