Stari grad Celje v čast slovenskim kolesarjem danes zvečer v rumenem. Nekaj čez 17. uro bo šlo zares


Stari grad Celje bo danes zvečer osvetljen z rumeno barvo v čast velike slovenske zmage na kolesarski dirki Tour de France, če se seveda danes na kronometru ne zgodi kaj nepredvidljivega, in v čast vseh slovenskih kolesarjev.

Celje kot izrazito športno mesto podpira tako rekreativno kot profesionalno kolesarstvo. V Celju uspešno deluje Kolesarski klub knežjega mesta. Tudi letos bi gostili etapo kolesarske dirke Po Sloveniji, če izvedbe ne bi preprečil covid-19. Kljub temu bo danes Celje zasijalo v trenutno najbolj željeni kolesarski barvi, rumeni.

S predzadnjo (in zadnjo tekmovalno) etapo v obliki gorskega kronometra, se namreč danes zaključuje tekmovalni del največje kolesarske dirke na svetu Tour de France. Na njej bo Slovenija po vsej verjetnosti dosegla zgodovinsko zmago. Trenutno je namreč s skoraj minuto (57 sekund) prednosti v rumeno majico vodilnega oblečen Primož Roglič, drugi pa je trenutno najboljši mladi kolesar na svetu Tadej Pogačar. Na današnjem kronometru bi se moralo zgodili nekaj zares nepredvidljivega, da bi se preprečilo popolno slovensko slavje v Franciji. Pogačar ima pred tretjeurščenim Miguel Angelom Lopezem 30 sekund prednosti.

Na današnjem kronometru bo nastopilo pet slovenskih kolesarjev. Na progo se bodo podali v naslednjem vrtnem redu:

  • Luka Mezgec ob 14:28:30,
  • Matej Mohorič ob 14:43:30,
  • Jan Polanc ob 15:52:00,
  • Tadej Pogačar ob 17:12:00,
  • Primož Roglič pa ob 17:14:00.