Celjske rokometaše okrepil Stefan Terzić


Celjski rokometaši so se pred začetkom nove sezone okrepili s 27-letnim srbskim igralcem Stefanaom Terzićem, ki je med drugim z nemškim Hamburgom tudi že osvojil ligo prvakov.

Stefan Terzić je 27-letni desni zunanji igralec, ki je veljal za enega največjih talentov srbskega rokometa, a so njegovo hitrejše napredovanje upočasnile nekatere poškodbe.

Že kot najstnika je iz Borca odšel v nemški HSV Hamburg, s katerim je osvojil naslov evropskega prvaka. Po propadu tega nemškega kluba ga je pot vodila v skopski Vardar, kjer je bil soigralec današnjega trenerja Celja, Alema Toskića. V dveh sezonah se v družbi Alexa Dujshebaeva v Skopju ni naigral. Pot bi nato naj nadaljeval v španskem La Riojo, vendar mu je prestop prekrižala poškodba, zato se je za tri sezone podal v portugalsko Benfico, kjer pa so ga še naprej spremljale poškodbe. Po vseh težavah se sedaj želi pobrati.

V zadnjem letu in pol, ko je ritem narekovala epidemija, je tako v želji po povratku in igri zamenjal tri klube, nakar je v Celju našel idealne pogoje, da pokaže svojo vrednost. RK Celje Pivovarna Laško, kjer je bil minula dva tedna na preizkušnji, je z njim podpisal enoletno pogodbo o sodelovanju.

foto: RKCPL