Številni uspehi celjskih atletov tako doma kot tudi po Evropi


Minuli vikend so atleti celjskega Kladivarja svoje sposobnosti preizkušali na Primorskem, Hrvaškem in Madžarskem, Celjan, ki sicer ni član celjskega kluba, pa se je mudil v Grčiji. Športniki knežjega mesta so prav na vseh omenjenih lokacijah stopili na stopničke.

V Novi Gorici je potekal Atletski pokal in ekipno prvenstvo Slovenije za mlajše mladince in mladinke. Tia Tanja Živko je s časom 2:14,78 slavila v teku na 800 metrov, Urban Velepec pa je v skoku s palico preskočil 3,80 m in zasedel 2. mesto.

Člani Kladivarja so nastopili tudi na mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu, kjer je Hana Urankar slavila v metu diska. Orodje je vrgla 53,72 metra. V teku na 400 metrov je Sebastjan Baš s časom 49,68 osvojil drugo mesto.

Slovenska rekorderka Martina Ratej je nastopila na tekmovanju v metu kopja v Szolnoku na Madžarskem, kjer je z metom dolgim 55,72 metra osvojila 3. mesto. Slovenski rekorder Robert Renner, sicer član ljubljanskega kluba, pa je zmagal na atletskem mitingu v skoku s palico na Kalamati v Grčiji. Preskočil je 5,45 metra.