Šutejeva druga na tekmi svetovne dvoranske serije v Madridu


Madrid je bil te dni prizorišče tekme atletske dvoranske serije. Na tekmi je nastopila tudi celjska atletinja in najboljša slovenska skakalka v skoku ob palici Tina Šutej in stopila na drugo najvišjo stopničko.

Tina Šutej je bila druga na atletski tekmi svetovne dvoranske serije v Madridu. V skoku s palico je preskočila 4,57 m in zaostala le za Irino Žuk, ki je s 4,67 m postavila beloruski rekord. Šutejeva je 4,32, 4,47 in 4,57 m zmogla v prvih poskusih, na višini 4,67 m pa je letvico trikrat podrla. Na tekmi je nastopila še ena Slovenska, in sicer Neja Filipič, ki je bila četrta v troskoku (13,97 m).

Tokrat je v Madridu padel tudi nov svetovni rekord. Svetvni prvak Grant Holloway iz ZDA je izboljšal 27 let star svetovni rekord na 60 m ovire. Holloway je s časom 7,29 sekunde je za stotinko popravil prejšnji najboljši čas na svetu Britanca Colina Jacksona iz leta 1994. S tem je dobil vseh deset tekem v sezoni 2021 in je na visokih ovirah v dvorani neporažen že 54 tekem oz. od leta 2014, ko je bil star šestnajst let.

foto: Peter Kastelic / AZS