Šutejeva skočila nov državni rekord in postavila najboljši izid sezone na svetu


Ta vikend je v Ljubljani potekal Atletski pokal Slovenije za člane in članice. Na njem so nastopili tudi atleti celjskega Kladivarja. Najvidnejši rezultat je uspel skakalki ob palici Tini Šutej, ki je s preskočenimi 4,75 metri postavila nov državni rekord in najboljši itzid sezone na svetu.

Tina Šutej je s tem za dva centimetra popravila rezultat, ki ga je dosegla lani septembra v Velenju in za centimeter februarski rezultat v Clermont Ferrandu. Šutejeva je vse tekmovalne višine zmogla preskočiti v prvem poizkusu, zalomilo se ji je šele pri 4,80 metra, ko je trikrat podrla letvico. 4,75 metra je tudi nov državni rekord in najboljši izid sezone na svetu, ki ga je prej držala Švedinja Michaela Meijer z izidom 4,72 metra, ki ga je skočila 27. junija.

Na pokalu je sicer nastopila vrsta celjskih atletov. Eden izmed zanimivejših je bil obračun v teku na 100 metrov, v katerem je Nik Kočevar (Mass) že drugič letos premagal najboljšega slovenskega atleta zadnjih let Luko Janežiča, ki je zasedel tretje mesto. Janežič je tokrat sicer nastopal nekoliko poškodovan, zato je izpustil tudi nedeljski nastop v svoji paradni disciplini teku na 200 metrov. Prav tako ni nastopil v disciplini, v kateri drži državni rekord, 400 metrov, v tej svoji najmočnejši disciplini ni nastopil.

Dvakratni zmagovalec Kokalj (57) v teku na 1500 m

V teku na 3000 metrov so Celjani dosegli trojno zmago, zmagal je Jan Kokalj, drugi je bil Botolin Vid, tretji pa Rizmal Matija. Med članicami je bila druga v skoku v daljino Eva Pepelnik, tretja pa Grajžl Ana. V skoku v višino je že tretjič zapored premoč massovki Lii Apostolovski morala priznati celjska olimpijksa Maruša Černjul. Dvojno zmago so celjski atleti dosegli tudi v teku na 1500 metrov. Zmagal je Jan Kokalj, drugi pa je bil Botolin Vid. V teku na 200 metrov je tretje mesto dosegel Orož Domen, v teku na 800 metrov je bil drugi Vukovič Jan, na 5000 metrov je bil drugi Brešan Jan, zmago z novim državnim rekordom za mlajše mladince na 400 metrov z ovirami je dosegel Guček Matic Ian, na 3000 m zapreke je bil tretji Lamper Alen, dvojno zmago so celjski atleti dosegli tudi v skoku ob palici za člane, zmagal je Renner Robert, drugi pa je bil Babič Denis. Haler Lea je bila tretja v teku na 1500 metrov, v metu kladiva je bila tretja Čater Lina, v metu diska je bila tretja Urankar Hana, Pepelnik Eva pa je bila druga tudi v troskoku. V ekipnem teku na 4×100 metrov so celjski atleti dosegli tretje mesto, prav tako tretje pa so bile članice v teku na 4×400 metrov.

Vse rezultate Atletskega pokala Slovenije najdete tukaj.

foto: Kastelic AZS