Tek očkov 2014 (foto)


Tradicionalni Tek očkov
Tradicionalni Tek očkov

Sončno sobotno dopoldne je bilo tokrat še posebej pestro na igrišču IV. osnovne šole v Celju. Ob deseti uri je tam namreč potekal tradicionalni Tek očkov. Javni zavod Socio v sodelovanju z Mestno občino Celje je že peto leto organiziral Tek očkov, ki se ga vsako leto udeleži vedno več aktivnih očkov s svojimi otroki.

Gre tudi za dan, ko si očetje vzamejo še dodaten čas za svoje najmlajše, razbremenijo matere in preživijo lepo ter zabavno dopoldne v družbi svojih otrok. Namen Teka očkov je namreč  vzpodbujanje aktivnega preživetja prostega časa očetov z otroki ter opozoriti na pozitivne učinke dejavnosti očetovstva za otroke in starše.

Tek očkov je sicer poseben tek, za katerega ne potrebujete posebnih atletskih sposobnosti. Namenjen je očkom, ki imajo otroke stare od 2 do 6 let. Vsak očka mora skupaj s svojim malčkom, v naročju, na ramenih, z roko v roki, ali pa sopihaje za otrokom premagati krajšo razdaljo, cca. 350 m. Zmagovalci teka so prav vsi udeleženci, saj je Tek očkov namenjen druženju in zabavi.

Zmagovalci so bili prav vsi.
Zmagovalci so bili prav vsi.

Letošnji Tek očkov pa dokazuje, da ne gre le za aktivno preživet čas očetov z otroki, ampak za pestro zabavo za celotno družino. Poleg teka je namreč za glasbeni program poskrbel DJ Illusion, svoj pevski talent pa je razkrila tudi mlada pevka Laura Škvorc. Poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo, najmlajši udeleženci pa so se lahko zabavali na različnih igralih in delavnicah.

Tradicionalnega Teka očkov smo si ogledali tudi mi in ujeli v objektiv očke, medtem ko so za svojim naraščajem sopihali za ciljno črto. Vljudno vabljeni k ogledu fotogalerije!

[simpleviewer width=100% height=700 id=580]

F/T: Tina Ožvald

polsi-nagradna2-klik