Tek očkov 2015 v Celju poskrbel za zabavno medgeneracijsko druženje (foto)


Terk očkov
Terk očkov

Sončno sobotno dopoldne je na igrišče IV. osnovne šole v Celju privabilo številne družine, saj je tam že šesto leto zapored potekal tradicionalni Tek očkov. Javni zavod Socio v sodelovanju z Mestno občino Celje organiziral tovrstno medgeneracijsko druženje z namenom opozoriti na pomembno vlogo očetov in pokazati, da imamo pri nas veliko dejavnih očkov, ki skrb za otroke ne prepuščajo zgolj mamam, ampak tudi sami prevzemajo svoj del odgovornosti za družino. 

Dejavna vključenost očetov v družinsko življenje pomeni po eni strani porazdelitev obveznosti med oba starša in razbremenitev žensk, ki so tradicionalno skrbele za dom in otroke. Po drugi strani pa očetom omogoča, da enakovredno sodelujejo pri negi in vzgoji otrok. Tek očkov pa vsem sodelujočim omogoča, da si očetje vzamejo še dodaten čas za svoje najmlajše, razbremenijo matere in preživijo lepo ter zabavno dopoldne v družbi svojih otrok in žena.

Tek očkov je sicer poseben tek, za katerega ne potrebujete posebnih atletskih sposobnosti. Namenjen je očkom, ki imajo otroke stare od 1 do 7 let. Vsak očka mora skupaj s svojim malčkom, v naročju, na ramenih, z roko v roki, ali pa sopihaje za otrokom premagati krajšo razdaljo, cca. 400 m. Zmagovalci teka so prav vsi udeleženci, saj je Tek očkov namenjen druženju in zabavi. Teka očkov se je letos udeležilo več kot 130 udeležencev, dogodek pa je bil podprt z ustvarjalnimi delavnicami, glasbenimi in plesnimi nastopi, hrano in tekočino.

Za odlično zabavo so poskrbeli DJ Illusion, Snežga, Magic Aleksander in Tomi.
Za odlično zabavo so poskrbeli DJ Illusion, Snežga, Magic Aleksander in Tomi.
Očki so se pogumno pomerili tudi v metu na koš.
Očki so se pogumno pomerili tudi v metu na koš.

Za izjemno zabavo in povezovanje dogodka je tudi letos poskrbel DJ Illusion, pridružila pa sta se mu še inštruktorja zumbe Snežna in Tomi, ki sta poskrbela za ogrevanje in dodano vrednost zabave. Najmlajše je še posebej navdušil Magic Aleksander, ki je s svojimi čarovnijami Teku očkov pridihnil še posebno magično noto. Na prizorišču so hkrati potekale še ustvarjalne delavnice pod vodstvom Bojane Komplet, prav tako pa so se otroci lahko brezskrbno igrali na otroškem poligonu Športnega društva Gaberje. Najpogumnejši očki so se lahko pomerili še v metu na košarkarski koš, s čimer so si lahko izborili lepe nagrade.

Tek očkov je tako potekal v izjemno sproščenem in zabavnem vzdušju, ki so se ga z veseljem udeležile vse družine, predvsem najmlajši udeleženci. Vabljeni tudi k ogledu spodnje fotogalerije, kjer lahko preverite, kateri očki so bili s svojimi otroci najhitrejši in najpogumnejši.

[simpleviewer width=100% height=700 id=832]

F/T: Tina Ožvald

laski-krog2