Tek očkov 2016 (foto)

13. 06. 2016 03:15

DSCN9929 (Kopiraj)

DSCN9869 (Kopiraj)

Regijski center medgenercijskega druženja Socio je v soboto, 11. junija, na igrišču pri IV. OŠ Celje pripravil že sedmi tradicionalni Tek očkov, ki se ga je udeležilo 105 očkov in 160 otrok.

Javni zavod Socio je v sodelovanju z Mestno občino Celje organiziral tovrstno medgeneracijsko druženje, z namenom opozoriti na pomembno vlogo očetov in pokazati, da imamo pri nas veliko dejavnih očkov, ki skrb za otroke ne prepuščajo zgolj mamam, ampak tudi sami prevzemajo svoj del odgovornosti za družino. 

Dejavna vključenost očetov v družinsko življenje pomeni po eni strani porazdelitev obveznosti med oba starša in razbremenitev žensk, ki so tradicionalno skrbele za dom in otroke. Po drugi strani pa očetom omogoča, da enakovredno sodelujejo pri negi in vzgoji otrok. Tek očkov vsem sodelujočim omogoča, da si očetje vzamejo še dodaten čas za svoje najmlajše, razbremenijo matere in preživijo lepo ter zabavno dopoldne v družbi svojih otrok in žena.

DSCN9995 (Kopiraj)

DSCN9906 (Kopiraj)DSCN9927 (Kopiraj)

Tek očkov je sicer poseben tek, za katerega ne potrebujete posebnih atletskih sposobnosti. Namenjen je očkom, ki imajo otroke, stare od 1 do 7 let. Vsak očka mora skupaj s svojim malčkom, v naročju, na ramenih, z roko v roki, ali pa sopihaje za otrokom premagati krajšo razdaljo, cca. 400 m. Vsak udeleženec teka dobi majčko. Otroci z napisom: Moj očka je… in očetje … Aktivirani očka .Zmagovalci teka so prav vsi udeleženci, saj je Tek očkov namenjen druženju in zabavi.

 Tudi letošnje leto je za izjemno zabavo in povezovanje samega dogodka poskrbel en in edini DJ Illusion, pridružila pa sta se mu tudi zumba inštruktorja Lucija in Drago, ki sta dobro ogrela zbrano množico ter predstavila zumbo kot zabavno športno aktivnost.

Najmlajše je še posebej navdušil čarodej Magic Aleksander, ki je s svojimi čarovnijami Teku očkov pridihnil še posebno magično noto. Na prizorišču so hkrati potekale še ustvarjalne delavnice, kjer so lahko naši najmlajši nemoteno ustvarjali. Najpogumnejši očki so se lahko pomerili še v metu na košarkarski koš, s čimer so si lahko izborili lepe nagrade.

Tek očkov je tako potekal v izjemno sproščenem in zabavnem vzdušju, ki so se ga z veseljem udeležile vse družine, predvsem najmlajši udeleženci. Vabljeni tudi k ogledu spodnje fotogalerije, kjer lahko preverite, kateri očki so bili s svojimi otroci najhitrejši in najpogumnejši.

[simpleviewer width=100% height=700 id=994]
Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,100 seconds.