Tek očkov 2017 poskrbel za zabavno družinsko druženje (foto, video)


Regijski center medgenercijskega druženja Socio je v danes na igrišču pri IV. OŠ Celje pripravil že osmi tradicionalni Tek očkov, ki se ga je udeležilo 110 očkov in 160 otrok.

Tek je privabil 110 očkov in 160 otrok.
Tek je privabil 110 očkov in 160 otrok.

Javni zavod Socio je v sodelovanju z Mestno občino Celje organiziral tovrstno medgeneracijsko druženje, z namenom opozoriti na pomembno vlogo očetov in pokazati, da imamo pri nas veliko dejavnih očkov, ki skrb za otroke ne prepuščajo zgolj mamam, ampak tudi sami prevzemajo svoj del odgovornosti za družino. 

Dejavna vključenost očetov v družinsko življenje pomeni po eni strani porazdelitev obveznosti med oba starša in razbremenitev žensk, ki so tradicionalno skrbele za dom in otroke. Po drugi strani pa očetom omogoča, da enakovredno sodelujejo pri negi in vzgoji otrok. Tek očkov vsem sodelujočim omogoča, da si očetje vzamejo še dodaten čas za svoje najmlajše, razbremenijo matere in preživijo lepo ter zabavno dopoldne v družbi svojih otrok in žena.

Moj očka je ... aktivirani očka!
Moj očka je … aktivirani očka!
Tek očkov poskrbel za nepozabno zabavo za vso družino
Očetje do brez dvoma dokazali, da so nepogrešljiv del vsake družine.
Očetje so brez dvoma dokazali, da so nepogrešljiv del vsake družine.

Tek očkov je sicer poseben tek, za katerega ne potrebujete posebnih atletskih sposobnosti. Namenjen je očkom, ki imajo otroke, stare od 1 do 7 let. Vsak očka mora skupaj s svojim malčkom, v naročju, na ramenih, z roko v roki, ali pa sopihaje za otrokom premagati krajšo razdaljo, cca. 400 m. Vsak udeleženec teka dobi majčko. Otroci z napisom: Moj očka je … in očetje … Aktivirani očka. Zmagovalci teka so prav vsi udeleženci, saj je Tek očkov namenjen druženju in zabavi.

 Tudi letošnje leto je za izjemno zabavo in povezovanje samega dogodka poskrbel en in edini DJ Illusion, pridružili pa sta se mu tudi Top Fit dekleti, ki sta pred tekom ogrevali aktivne očke in nadebudne malčke. 

Najmlajše je še posebej navdušil čarodej Magic Aleksander, ki je s svojimi čarovnijami Teku očkov pridihnil še posebno magično noto. Na prizorišču so hkrati potekale še ustvarjalne delavnice, kjer so lahko naši najmlajši nemoteno ustvarjali. Najpogumnejši očki so se lahko pomerili še v metu na košarkarski koš, s čimer so si lahko izborili lepe nagrade.

Tek očkov je tako potekal v izjemno sproščenem in zabavnem vzdušju, ki so se ga z veseljem udeležile vse družine, predvsem najmlajši udeleženci. Vabljeni tudi k ogledu spodnje fotogalerije in video posnetka, kjer lahko preverite, kateri očki so bili s svojimi otroci najhitrejši in najpogumnejši.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”549″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Tina Ožvald