Tesen poraz tudi v drugo, a obeta se zanimiva sezona


Celjani so v sklopu priprav ta vikend nastopali na Veszprem city handball festivalu. Potem, ko so na prvi tekmi tesno izgubili proti Kielcam, so tesen poraz doživeli tudi danes proti Veszpremu za katerega igrajo trije Slovenci.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so minula dva dni nastopali na izjemno močnem turnirju Veszprem city handball festivalu, ki ga je domači klub organiziral v čast praznovanju 40 letnice delovanja.

Poleg domačinov in Celja, sta na turnirju nastopali še dve poljski ekipi, to sta Visla in Kielce.

S slednjimi so Celjani včeraj tesno izgubili v polfinalu (30:33), Visla pa je premagala Veszprem, ki je bil v tekmi za tretje mesto današnji nasprotnik celjskih vitezov.

Rumeno modri so podobno kot včeraj, tudi proti današnjemu nasprotniku odigrali zelo dobro in zvezdniška ekipa Veszprema se je morala za zmago truditi vse do zadnjega sodnikovega žvižga, čeprav je ob polčasu že vodila za štiri.

A v drugem delu so se celjski rokometaši vrnili, za popolni zasuk pa je vseeno malce zmanjkalo, poudariti pa velja, da je Tamše na turnirju priložnost ponujal vsem igralcem in zmage se je veselil domači klub, ki je gotovo računal, da bo ob svojem slavju osvojil prvo mesto na turnirju

S to tekmo so celjski rokometaši odigrali tudi zadnje srečanje v pripravljalnem obdobju. Navkljub dvema porazoma, pa sta se ta zgodila proti ekipama, ki računata na sam vrh Evrope. Tekmi sta pokazali, da se bosta morali ekipi v Zlatorogu pošteno potruditi. Veszprem namreč v Celje prihaja v uvodnem krogu Velux EHF Lige prvakov, 16. septembra, Kielce pa 30. septembra.

Iz kluba sporočajo, da so vstopnice lige prvakov, kot tudi letne vstopnice, ki vključujejo vsa ostala tekmovanja na voljo na spletni strani kluba.

Uradno se sezona začenja v sredo, ko bodo celjski rokometaši v uvodnem krogu SEHA Gazprom lige igrali v Velenju.

Podrobnejša fotoreportaža tukaj.

Telekom Veszprem – RK Celje Pivovarna Laško   29:27 (14:10)

Veszprem: Mikler, Alilović; Manaskov 6, Schuch, Ilić 6/1, Tonnesen 1, Gajič 3, Nilsson, Nagy 1, Accambray, Ugalde 1, Marguč 3/1, Ancsin, Terzić 1, Blagotinšek 1, Sulić 2, Jamali 1, Lékai 3

Izključitve: 8 min

7M: 2/3

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Dobaj; Vujović, Jurečič 4/1, Malus 3, Razgor, Suholežnik, Marguč 4/3, Mitrović 2, Kodrin, Anić 2, Dujshebaev 3, Mačkovšek 2, Mlakar 5, Bećiri 2, Ocvirk

Izključitve: 4 min

7M: 4/5

znamladih-polsi-klik