Nogometaši pribrcali točke iz ljubljanske kotline


logonkceljeCeljski nogometaši, ki jih je s klopi prvič vodil Igor Jovičević, so v okviru 14. kola gostovali pri zadnjeuvrščenih Radomljah in si po 21. minutah trasirali pot do sedem zmage. Čirjak je s podajo z glavo preskočil domačo obrambo, ki je zmotno menila, da je Nejc Podlogar v prepovedanem položaju, celjski nogometaš pa je žogo ustavil na prsih in iz obrata z diagonalnim strelom ugnal domačega vratarja.

Na začetku drugega polčasa so pri drugem klubu iz domžalske občine zabeležili prvi strel na celjska vrata. Ko je megla počasi začela ovirat vidljivost je Podlogar z dobrih 20 metrov meril v desni zgornji kot nasprotnikov, a je bil domači vratar pravočasen. V 57. minuti so gostitelji ostali z nogometašem manj. Celjski pritisk je obrodil sadove deset minut kasneje, ko je kapetan Jure Travner odbito žogo po strelu Cvijanovića z bližine pospravil v gol za 2:0, domači pa so se znova ušteli pri offside zanki.

Po lepi domači priložnosti so v 70. minuti Celjani iz protinapada iz kombinacije podaj med tremi igralci preko Daliborja Volaša postavili končni izid.

Igori Jovičević, trener NK Celje: “Za nami je težek dvoboj. Proti ekipam z dna lestvice vsi vedno pričakujejo zmago, ampak so to najtežje tekme, kjer poteka težka bitka do nekega prelomnega trenutka. Tekma z Radomljami je prešla v našo korist po izključitvi domačega igralca in našem drugem zadetku.

Pri analizi Radomelj sem opazil, da gre za moštvo, ki zna igrati, če mu to dopustiš. Zato moraš biti dovolj agresiven, da jim onemogočiš njihovo igro in zmanjšaš čas za razmišljanje. Samo s takšno predanostjo lahko obrneš tekmo v svojo korist.

Po tej zmagi ostajamo skromni, za nas so to velike tri točke. Napravili smo nov majhen korak do igre, ki jo od mojih varovancev pričakujem, torej do agresivnosti pri posesti žoge in napadalno usmerjeni igri. Še je zgodaj, ampak sem vesel, da imam ekipo, ki se hitro uči in razume, kaj želim doseči na igrišču. Začetek našega skupnega dela je lep in naj le čim dlje traja. Igralcem pa predvsem čestitam za predanost in borbenost in verjamem, da nam bo ta zmaga dala zagon za naslednjo tekmo s Krškim.“

Kalcer Radomlje – Celje 0:3 (0:1)
* Strelci: 0:1 Podlogar (21.), 0:2 Travner (67.), 0:3 Volaš (70.).
* Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Karamatić (od 60. Nunić), Anđelović, Stoiljković, Barukčič, Šipek, Balić (od 72. Janković), Kovjenić, Cerar, Osmanaj.
* Celje: Rozman, Džinić, Travner, Hadžić, Vidmajer, Pungaršek (od 75. Šporn), Cvijanović, Podlogar (od 83. Pečnik), Rahmanović (od 73. Požeg Vancaš), Čirjak, Volaš.
* Rumeni kartoni: Osmanaj, Kumer, Barukčič, Ivačič; Pungaršek, Vidmajer.
* Rdeči karton: Osmanaj (57.).

V soboto, 22. 10., bo ob 15.00 na vrsti domača tekma s Krškim.

polovicka_celje_klik