Tia Tanja Živko odlična na Slovaškem, Botolin pa se je izkazal na Finskem. Začenja se mladinsko svetovno prvenstvo


Celjski atleti tudi v nadaljevanju poletne sezone kažejo odlično formo. Tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki te dni poteka v kolumbijskem Caliju ima celjski Kladivar svoja predstavnika.

Tia Tanja Živko peta na OFEM

Zadnji atletski dan na olimpijskem festivalu evropske mladine na Slovaškem smo imeli v ognju še zadnjo predstavnico. Tia Tanja Živko je nastopila v finalu teka na 1500 metrov in končala na odličnem petem mestu s časom 4:28,38. Slavila je Turkinja Ayca Fidanoglu (4:21,25).

Botolin četrti na Finskem, Vukovič diskvalificiran

Celjska atleta Vid Botolin in Jan Vukovič sta v torek nastopila na mednarodnem atletskem mitingu v finskem mestu Jyväskylä. Botolin je nastopil v teku na 3000 metrov in je v taktični tekmi s časom 8:06,04 osvojil četrto mesto. Tudi Vukovič je v cilj pritekel kot četrti z odličnim časom 1:47,08, a je bil nato diskvalificiran, saj naj bi večkrat stopil na notranjo črto.

Začenja se mladinsko svetovno prvenstvo v kolumbijskem Caliju

Na svetovnem mladinskem prvenstvu v kolumbijskem Caliju bo do 7. avgusta tekmovalo kar osem slovenskih mladincev in šest mladink. Na njem bosta nastopila tudi Celjana Matic Ian Guček, ki je eden favoritov za visoka mesta v teku na 400 metrov z ovirami in Lea Haler, ki bo tekla na 1500 m. Celjska atletika se lahko tako tudi v naslednjih dneh nadeja vrhunskih izidov.