Tim Mastnak osvojil mali kristalni globus


Celjski deskar Tim Mastnak je osvojil mali kristalni globus v paralelnem veleslalomu!

Celjski deskar na snegu Tim Mastnak je na zadnji tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu tekmovanje sicer končal že v četrtfinalu, kar pa je vseeno zadostovalo za osvojitev njegovega prvega malega kristalnega globusa.

Ko je Mastnak v osmini finala premagal Italijana Mirka Felicettija je bilo že jasno, da je mali kristalni globus njegov. Že v kvalifikacijah so namreč obstali nekateri njegovi največji tekmeci na čelu z Avstrijscem Andreasom Prommegerjem. To je tudi pomenilo, da Mastnak za naziv najboljšega veleslalomista sezone potrebuje zgolj eno zmago, kar je tudi naredil.

V četrtfinalu je Celjana sicer tesno premagal Švicar Dario Caviezel, a slavje se je kljub temu lahko začelo. V finalu je Rus Andrej Soboljev premagal rojaka Dimitrija Loginova.

Tim Mastnak je ob še svojem drugem velikem dosežku to sezono, pred mesecem dni je na svetovnem prvenstvu postal svetovni podprvak, za nacionalno TV Slovenija povedal: “Scuol se mi bo za večno vtisnil v moje srce. Lani sem tu zmagal, letos si zagotovil moj prvi globus. Verjamem, da ne zadnjega. Iz sezone v sezono napredujem, verjamem da lahko v prihodnosti osvojim veliki kristalni globus. Letos težko, za zdaj nisem še nič gledal, kje sem v skupnem seštevku. Tudi pred zadnjo tekmo v Winterbergu ne bom nič računal. Želel si bom le, da izboljšam svoje slalomske predstave, ki do zdaj niso bile najboljše, nato pa bomo videli, kam me bo to uvrstilo”.

Mastnaka sedaj čaka še zadnja tekma v paralelnem slalomu v katerem bo skušal obraniti tretje mesto v skupnem seštevku.

foto: EPA