Tim Mastnak prvič na stopničkah domače Rogle


Olimpijski podprvak Tim Mastnak je prvič v karieri stopil na zmagovalni oder domače tekme deskarskega svetovnega pokala na Rogli. Bronasta z olimpijskih iger Gloria Kotnik, ki se ubada z bolečinami v kolenu, je tekmo končala na 17. mestu.

Tim Mastnak je sezono, v kateri je postal olimpijski podprvak v paralelnem veleslalomu, kronal še s prvimi stopničkami v isti disciplini na domači tekmi na Rogli. Celjski deskar je že v dopoldanskem delu tekmovanja nakazal, da se bo boril za visoka mesta. V kvalifikacijah je namreč dosegel drugi čas, kar mu je omogočilo, da je lahko v vseh svojih dvobojih izbiral progo. Na rdeči progi mu je šlo odlično do polfinala. V osmini finala je tesno, za 38 stotink sekunde, prehitel Korejca Kim Sangkyuma. Tudi v četrtfinalu je šlo zelo na tesno, saj je Italijana Rolanda Fischnallerja ugnal za borih 17 stotink. V polfinalu se je nato pomeril s Poljakom Oskarjem Kwiatkowskem, imel rahlo pobudo, vendar je v drugi polovici proge naredil napako in uvrstitev v veliki finale prepustil Poljaku. V malem finalu za tretje mesto je nato slavil proti Korejcu Lee Sanghoju ter osvojil prve stopničke v karieri na Rogli.

Med dekleti je nastopila tudi tretja z olimpijskih iger Gloria Kotnik. Bila je namreč 17. in za le šest stotink sekunde zgrešila uvrstitev v izločilne boje, ki jih prinaša 16. mesto.