Tim Mastnak slavil na prvi tekmi sezone svetovnega pokala v deskanju na snegu


Celjski deskar Tim Mastnak je postal veliki zmagovalec uvodnega paralelnega veleslaloma sezone deskarjev na snegu v Carezzi. To je Mastnakova druga zmaga v svetovnem pokalu. Prvo je dosegel marca letos v Scuolu marca letos.

Rok Marguč je izpadel v osmini finala.

Danes so s tekmo paralelnega veleslaloma v italijanski Carezzi sezono svetovnega pokala začeli tudi deskarji na snegu. Za Celjana Tima Mastnaka se je ta začela sanjsko, saj je stopil na najvišjo stopničko.

Mastnak je do finala prišel po prepričljivih zmagah nad Američanom Darrenom Gardenerjem, Italijanom Aaronom Marcha in Avstrijcem Sebastianom Kislingerjem. V finalu je suvereno opravil še z Avstrijcem Benjaminom Karlom. Prehitel ga je za 73 stotink.

Ostali slovenski deskarji so se prav tako odrezali dobro. Žan Košir je izpadel v četrtfinalu, Rok Marguč je izpadel v osmini finala, Gloria Kotnik pa je za las ostala brez finala.

V soboto bo v Cortini d’Ampezzo še ena tekma. V letu 2019 bo nato tekma paralelnega slaloma v Bad Gasteinu, 19. januarja pa sledi pa domača tekma na Rogli.

Finalno vožnjo Mastnaka si oglejte s klikom na spodnjo sliko:

mastnak-zmaga-carezza
TV Slovenija

bozicno-novoletni-zur-klik