Timi Zajc – 2. mesto na kulmski letalnici


Na tekmi svetovnega pokala so se smučarski skakalci pomerili na letalnici v avstrijsko-štajerskem Bad Mitterndorfu oz. Kulmu. Timi Zajc je z dvema odličnima poletoma pristal na stopničkah.

Zajc je bil po prvi seriji na 3. mestu, svoj položaj pa je nato po drugem skoku še izboljšal in končal na 2. mestu. 22-letnik je najprej pristal pri 234 metrih, v finalni seriji pa pri 230,5 metrih. Zbral je 451,4 točk, za 1. mestom pa je zaostal 4,1 točke. Pri obeh poletih se je trener Robert Hrgota odločil za skok z znižanega zaletišča.

Ob mladeniču iz žalske občine sta na stopničke stopila še Stefan Kraft in Halvor Egner Granerud, ki je bil zmagovalec nedeljskega popoldneva.

Timi Zajc je po tekmi za TV Slovenijo povedal: ”Po dolgem času sem spet na stopničkah, tako, da si bom danes precej oddahnil, saj vem, da še znam leteti. Ta vikend tukaj sem ves čas delal dobre polete, tako, da ni bilo problema. Vse je potekalo enostavno. V bistvu sta imela vodilna res minimalno prednost, vse je še bilo odprto. Vedel sem, da moram v drugi seriji skočiti na polno, Stefan je nato skočil nekoliko slabše, Granerud pa je res v vrhunski formi.”

Poleg Zajca se je v drugo serijo uvrstilo še 5 Slovencev, in sicer Anže Lanišek (9. mesto), Domen Prevc (12. mesto), Žiga Jelar (16. mesto) in Lovro Kos (24. mesto) in Peter Prevc (29. mesto). Žak Mogel je tekmo končal po prvi seriji na 35. mestu.

Simon Valant, foto: Smučarska Zveza Slovenije/Facebook