Timi Zajc za konec sezone do zmage v Planici


Na zadnji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih je Timi Zajc iz Hramš z odličnim poletom v drugi seriji pristal na samem vrhu in se tako razveselil svoje zmage v Planici.

Timi Zajc je tudi danes v obeh serijah skočil z nižjega naletnega mesta na zahtevo trenerja Roberta Hrgote. V prvi seriji je poletel do 232,5 m, kar ga je uvrstilo na peto mesto. V finalni seriji je tako napadel iz ozadja, poletel pa je na sam vrh. Tokrat je pristal pri 234 m in na koncu za 0,1 točke ugnal svojega reprezentančnega kolega Anžeta Laniška.

Slovenija se je tako razveselila dvojne zmage, na 4. mestu pa je končal Domen Prevc. Žiga Jelar je zasedel 6. mesto, Lovro Kos pa 20. mesto.

Zajc je po zmagi povedal: ”Zelo sem vesel, hvala Robiju za taktiko, ki mi je nekako pridodala k temu uspehu. Zelo lepo je zaključiti sezono z zmago pred domačimi gledalci.”

S tem je skakalec, ki prihaja iz celjske regije, zaključil izjemno sezono, v kateri je današnji zmagi dodal še zmago na svetovnem prvenstvu v Planici, tako ekipno kot tudi individualno, ekipno 2. mesto v Planici in v finskem Lahtiju, individualno 2. mesto v avstrijskem Kulmu ter  ekipno 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Planici in v nemškem Klingenthalu.