Timi Zajc znova dokazal kako dober letalec je: Zmaga v Oberstdorfu


Timi Zajc iz Hramš je slavil v smučarskih poletih na svetovnem pokalu v Oberstdorfu. Ob svoji četrti zmagi je dvakrat pristal pri 230 metrih.

Timi Zajc je po včerajšnji zmagi na superekipni tekmi dvojic, kjer je sodeloval z Domnom Prevcem, danes vknjižil še posamično zmago.

23-letnik iz žalske občine je po prvi seriji zaostal za reprezentančnim kolegom Petrom Prevcem, a zgolj za 0,4 točke. Prevcu je nato tudi v finalni seriji uspel daljši skok kot Zajcu, toda letalec iz Hramš je po odločitvi trenerja Roberta Hrgote skočil iz nižjega naleta in tako dosegel največ točk v drugi seriji.

Prevca je ugnal za 4,2 točke, pred tretjeuvrščenim Stefanom Kraftom pa si je ustvaril 9 točk naskoka. Zajc je tako prišel do svoje četrte zmage v svetovnem pokalu in tretje v Oberstdorfu, prav vse pa so bile plod poletov.

”En res lep dan v Oberstdorfu. Dolgo sem čakal spet to zmago. Po celi sezoni, ko sem imel težke trenutke, mi je zdaj res odleglo. Veselim se še dveh vikendov na letalnih,” je za Slovensko smučarsko zvezo dejal Timi Zajc.

Slovenski uspeh je s 5. mestom dopolnil Domen Prevc, Lovro Kos pa je zasedel 15. mesto. Jutri bo na nemški letalnici še ena tekma svetovnega pokala.