Tina Šutej atletinja leta, Vid Botolin najboljši med mlajšimi člani


Včeraj je bila v Grand Hotelu Union v Ljubljani potekala prireditev Naj atlet 2022, na kateri so okronali najboljše atlete in atletinje sezone v petih starostnih kategorijah, naj trenerja, naj klub, … Člani Atletsketa društva Celje so pobrali kar nekaj prestižnih nagrad. Naj atleti leta so postali Šutejeva, Botolin in Guček.

Ian Matic Guček (AD Kladivar Celje); foto: Kastelic/AZS

Tina Šutej (Kladivar) in Kristjan Čeh (Ptuj) sta po pričakovanju najboljša slovenska atleta leta 2022. Naj trener je postal Tinin trener Milan Kranjc.

Na drugo kmesto med člani se je zavihtel mladinec Kladivarja Matic Ian Guček. Tina je bila letos serijska zbiralka medalj tako v svetovni, kot evropski eliti, kot tudi na diamantni ligi itd.

Vid Botolin (AD Kladivar Celje); foto: Kastelic/AZS

Med mlajšimi člani je slavil še en Celjan. Naj atlet je postal Vid Botolin (Kladivar) sicer varovanec Romea Živka. Drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Jan Vukovič. Tudi med ml. čanicami so se veselili Celjani: druga po izboru je bila Klara Lukan (Kladivar), tretja pa Eva Pepelnak (Kladivar).

V kategoriji starejših mladincev je premočno slavil svetovni mladinski podprvak na 400 m ovire Matic Ian Guček (Kladivar), sicer že drugi med člani. Naj trener je postal njegov trener Miro Kocuvan st.

V kategoriji mlajših mladink je bila druga obetavna Tia Tanja Živko (Kladivar).