Tina Šutej bronasta na svetovnem dvoranskem prvenstvu

19. 03. 2022 20:05

Atletinja celjskega Kladivarja je na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Beogradu v skoku s palico osvojila bronasto medaljo.

Tina Šutej, ki je že pred začetkom prvenstva veljala za eno izmed ožjih favoritinj za medaljo. Odlično formo je nato potrdila tudi na tekmovališču. Šutejeva je začela skakati na višini 4,45 metra, ki jo je zmogla v prvem poskusu. Višino 4,60 metra je zmogla v drugo, višino 4,70 pa je preskočila šele v tretjem poskusu in se že po končani seriji na tej višini veselila medalje, saj so v konkurenci ostale le še tri tekmovalke, poleg Šutejeve še Američanki Katie Nageotte in Sandi Morris. Vse tri so nato v prvem poskusu zmogle naslednjo višino na 4,75 metra. Na višini državnega rekorda 4,80, pa je bila Tina Šutej trikrat neuspešna. Vseeno se je veselila bronaste medalje.

Zmage se je na koncu s preskočenimi 4,80 metra veselila Američanka Sandi Morris, ki je tudi ubranila naslov svetovne prvakinje. Srebrna je bila njena rojakinja Katie Nageotte.

To je šesta slovenska medalja na svetovnih dvoranskih prvenstvih v atletiki. Vse so pripadle ženski atletiki (Britta Bilač, Jolanda Čeplak, Marija Šestak, Brigita Bukovec in Merlene Ottey).

Palica (Ž):             
 1. S. MORRIS     ZDA    4,80
 2. K. NAGEOTTE    ZDA    4,75
 3. T. ŠUTEJ     SLO    4,75

foto: zajem zaslona TV Slovenija

 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 2,053 seconds.