Tina Šutej druga na diamantni ligi v Birminghamu. Celjana v vrhu tudi na tradicionalnem maratonu Treh src


Za atleti celjskega Kladivarja je znova uspešen tekmovalni vikend. V odsotnosti poškodovanih Klare Lukan in Luke Janežiča, celjsko čast na največjih atletskih tekmovanjih več kot odlično rešuje Tina Šutej, ki je na tekmi diamantne lige v angleškem Birminghamu, ob palici v skočila na drugo mesto. Ptujčan Kristjan Čeh je na istem mitingu v metu diska z 71,27 metra izboljšal slovenski rekord in dosegel prvi izid sezone na svetu.

Celjski atleti so bili v vrhu tudi na 40. maratonu Treh src, ki je štel še za pokal Slovenije. 

Tina Šutej si je na tekmi diamantne lige v angleškem Birminghamu v skoku s palico delila drugo mesto. Preskočila je 4,65 metra in bila na kuncu skupaj druga z aktualno evropsko ter nekdanjo svetovno prvakinjo iz Londona 2017, Grkinjo Katerino Stefanidi. Tina Šutej je tako dopolnila uspeh z zadnjega svetovnega dvoranskega prvenstva v Beogradu, kjer je osvojila bronasto medaljo. S preskočenimi 4,73 m, kar je tudi najboljši izid sezone na svetu, je sicer zmagala Američanka Sandi Morris. Slednja je v Beogradu ubranila dvoranski naslov, ima pa še dve srebrni medalji s SP na prostem in drugo mesto iz OI leta 2016.

Celjski atlet odličen na 40. maratonu Treh src

Celjski dolgoprogaši so uspešno nastopali tudi v Radencih. Na jubilejnem 40. maratonu Treh src, ki je štel tudi za pokal Slovenije, je na 21 km zmagal kladivarjevec Domen Dornik, ki pa je tolrat nastopal za ekipo Vojaške zdravstvene enote Slovenske vojske. Tudi na 42 kilometrski razdalji je bil v samem še en Celjan. Simon Navodnik je stopil na drugo stopničko. Podrobne rezultate najdete tukaj.