Tina Šutej kljub slabemu skoku druga v Luzernu


Atletinja celjskega Kladivarja in slovenska rekorderka Tina Šutej je na atletskem mitingu v švicarskem Luzernu v skoku s palico zasedla drugo mesto.

Tina Šutej, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu s preskočenimi 475 centimetri osvojila bronasto medaljo, nato pa zmagala še na močnem mitingu v Jockgrimu pri Karlsruheju ter dosegla premierno zmago v Diamantni ligi, je tokrat nastopila nekoliko skromneje. Preskočila je namreč zgolj 4,30 metra, a vseeno osvojila drugo mesto. Zmagala je Kitajka Huiqin Xu. Dvakratna azijska podprvakinja in finalistka vseh treh velikih svetovnih tekmovanj v zadnjih dveh letih. Tudi Kitajka je končala na 4,30 m, a je imela manj neuspešnih poskusov.

Šutejeva je tekmo začela na 4,15 m in letvico preskočila v drugem poskusu. Nato je bila prvič prek letvice na 4,30 m, na 4,45 m pa je letvico tako kot Xujeva trikrat podrla. Kitajka na 4,15 ni skakala, na 4,30 m pa je bila uspešna prvič. Tretje mesto sta si razdelili Švicarka Angelica Moser, lanska dvoranska evropska prvakinja, ter Američanka Bridget Williams. Obe sta zmogli le 4,15 m, na 4,30 m pa sta bili trikrat neuspešni. Omenjene štiri tekmovalke so bile edine na tekmi, ki so preskočile začetno višino. Avstralka Nina Kennedy, bronasta na letošnjem SP, se je nastopu odpovedala.