Tina Šutej najboljša slovenska atletinja 2023, Milan Kranjc pa najboljši trener


Članica celjskega Kladivarja, skakalka s palico Tina Šutej, je v anketi Atletske zveze Slovenije postala najboljša slovenska atletinja leta. Njen trener, Celjan Milan Kranjc pa najboljši trener.

Šutejeva je bila v skoku s palico srebrna na dvoranskem evropskem prvenstvu, na svetovnem prvenstvu na odprtem v Budimpešti pa četrta. Priznanje za najboljšega atleta je prejel svetovni prvak v metu diska, Ptujčan Kristjan Čeh.

35-letna rojena Ljubljančanka, ki pa že dolga leta svojo športno pot razvija v atletskem klubu Kladivar Celje, sicer ni dosegla želene medalje na avgustovskem svetovnem prvenstvu, a je 4. mesto, na srebro z dvoranskega evropskega, ter 2. mesto v diamantni ligi vseeno najboljši rezultat slovenske ženske atletike minulega leta. Njen trener, profesor športne vzgoje na šoli s prilagojenim programom OŠ Glazija, Milan Kranjc, pa je bil izbran za najboljšega trenerja.

Tina Šutej: “V pretekli sezoni sem najponosnejša, da sem izboljšala svoje državne rekorde in na medaljo z dvoranskega EP-ja. Upam, da bom ob koncu naslednje sezone rekord popravila na pet metrov.

Za nepremagljivim svetovnim prvakom Čehom je drugo največ točk za atleta leta prejel član Kladivarja, slovenski rekorder na 400 m ovire, Matic Ian Guček. 20-letni Celjan je na evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše člane do 23 let v finskem kraju Espoo v teku na 400 m z ovirami osvojil četrto mesto, z 49,70 sekunde pa je bron zgrešil za 13 stotink. Na SP v Budimpešti pa je v prvem krogu teka na 400 m ovire z izidom sezone (49,40) in drugim časom kariere zasedel peto mesto. Polfinale je zgrešil za 15 stotink.