Tina Šutej olimpijski finale zaključila na petem mestu


Članica AD Kladivar Tina Šutej je olimpijski finale v skoku ob palici končala na petem mestu. Za dosežek je bil dovolj uspešen skok v prvem poskusu na višini 4,50 m.

Tina Šutej je v finalu skoka ob palici zasedla odlično peto mesto. Finale skoka ob palici na OI v Tokiu je začelo 15 tekmovalk, ki so začele tekmovati na višini 4,50 m. V prvem poskusu je to višino uspelo preskočiti le pet atletinj, vključno s Šutejevo, le dve finalistki pa sta izpadli na tej višini. Tekmovanje se je nato nadaljevalo na višini 4,70 m. Ta višina je dodobra razredčila konkurenco, saj so jo uspešno preskočile le štiri tekmovalke. Tina Šutej je na 4,70 m trikrat podrla letvico, zelo blizu uspeha pa je bila v drugem poskusu. To je pomenilo, da je atletinja celjskega Kladivarja tekmovanje končana na odličnem petem mestu, ki ga je delila z ukrajinsko in finsko tekmico.

V finalu je zmago slavila Američanka Katie Nageotte, srebrna je bila Rusinja Anželika Sidorova, bronasta pa predstavnica Velike Britanije Holly Bradshaw. Četrta je bila Grkinja Katerina Stefanidi.