Tina Šutej ostala brez polfinala


atletika_tina_sutej_praga_julij_2018Atletinja celjskega Kladivarja Tina Šutej je bila danes edina slovenska atletinja, ki je stopila na prizorišče evropskega prvenstva v Berlinu. Nastopila je v kvalifikacijah skoka s palico vendar bila žal neuspešna.

Jutri bo v polfinalu teka na 400 m nastopil tudi Luka Janežič, ki mu danes ni bilo treba nastopiti v kvalifikacijah. Skupaj z osmimi tekači je bil namreč Janežič že prej avtomatsko uvrščen v polfinale.

Martina Ratej bo imela kvalifikacije v metu kopja v četrtek dopoldan.

Kvalifikacije je sicer dobro začela in zanesljivo preskočila začetno višino na štirih metrih. A že na naslednji višini se je Šutejeva znašla v težavah. Višino 4,20 m je namreč preskočila šele v zadnjem poskusu. Pred tem je letvico dvakrat gladko podrla.

Tekmovanje se je za Šutejevo končalo na naslednji višini 4,35 m, ko je bila v vseh treh poskusih dokaj daleč od uspeha. Posledično se slovenski rekorderki v skoku s palico ni uspelo uvrstiti v še četrto finale na zadnjih petih evropskih prvenstvih. Preskočenih 4,20 m je tudi njen najslabši rezultat kvalifikacij na velikih tekmovanjih. Šutejeva je imela letos obilo težav. Zimsko sezono je tako morala v celoti izpustiti, zdravstvene težave pa so se nadaljevale tudi poleti.

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale najboljše dvanajsterice je bila sicer 4,55 m, kar je pet centimetrov več od najboljšega letošnjega dosežka Šutejeve. Slovenski rekord, ki ga je Šutejeva postavila leta 2011 znaša 4,61 m.

*foto: AZS